-Vi kommer nok til å legge ut rundt 30 boliger for salg rimelig snart. Det er vanskelig å si et eksakt tall fordi når det først kommer boliger på markedet, kan fort flere finne ut at de vil ha en ny bolig, sier avdelingsleder og megler i Eiendomsmegler 1, Eskil Wahl.

Fem millioner

Boligene er spredt godt over hele Hitra og Frøya, og er alt fra eneboliger i prisklassen fire til fem millioner til fritidsboliger og leiligheter som ligger langt lavere. Alt fra yngre mennesker som skal flytte på grunn av familieforøkelse, arbeidsinnvandrere som trenger plass å bo og folk som skal ha feriehus, er kundegruppene.  - Så lenge jeg har jobbet i bransjen kan jeg ikke huske på at vi har hatt så mange boliger til salgs, sier Wahl fornøyd.  - Hva tror dere om sjansen for å få solgt boligene?   - Det er bare bra med mye utvalg. Hvis du skulle kjøpe deg en bolig selv, hadde du nok synes det hadde vært bedre med flere boliger å velge i. Da kan man enklere vurdere hva som er av muligheter enn om det kun var et. Da hadde man nok sittet og ventet litt for å se hva annet kan være der, svarer avdelingslederen.

- Media påvirker

Eiendomsmeglerne merket at noen var redd for å kjøpe fritidsboliger i fjor pga medieoppslag i avisene.  - Det er nok med å påvirke hvordan folk tenkte, men det handler nok like mye om hvor mye folk krevde for boligene. Man må ha en fornuftig pris, sier eiendomsmeglerfullmektig, Aleksander Hansen. Ved siden av de 30 nye boligene som kommer for salg, er det rundt 20 boliger som Eiendomsmegler 1 har til salgs i Hitra og Frøya. I tillegg er også prosjektet Vikan Terrasse med rundt 15 leiligheter til salgs.