- I verste fall reiser jeg med Frøyfart til Dyrøy 06.55. På Sistranda må jeg vente i 45 minutter på bussen til Fillan. Hvis skolen slutter 15.30 må jeg vente til 18.35 før bussen går til Sistranda. Da rekker jeg akkurat båten hjem klokka 20.05, sier Ellevseth til lokalavisa Hitra-Frøya.

Og en tur til Frøya er heller ingen liten utflukt.

Også Frøya er en dagstur

- Hvis jeg drar inn til til Sistranda med båten som går 08.30 er jeg ikke hjemme før 18.00 om kvelden. Grunnen til det er at det ikke er noen busskorrespondanse med båten hjem. Det som er veldig irriterende er at det går en tom skolebuss klokken 13.00 til Dyrøya, men den får vi ikke sitte på. Da må jeg vente til klokken 16.00 før neste buss går, sier Ellevseth oppgitt.

Og om hun skal til Orkanger må hun ta natten til hjelp.

- Helseekspressen går fra Sistranda klokken 07.10, mens båten kommer til Dyrøya klokken 07.20. Da rekker jeg ikke frem og tilbake til Orkanger hvis jeg skal til legen, uten å overnatte. Tenk om helseekspressen kunne reise fra Sistranda sånn at vi fra øyrekka kunne vært med. Om helseekspressen kommer en halvtime senere til Orkanger så er ikke det noe i forhold til at vi må overnatte der mener Ellevseth.

I sommer skulle det egentlig bli nytt rutetilbud i øyrekka, men på grunn av at bare en tilbyder meldte sin interesse til AtB, ble anbudet avlyst. Neste anbudsrunde kommer ikke før i 2014.

- Altfor dårlig rutetilbud

- Det er et altfor dårlig rutetilbud i øyrekka. Det blir derfor en av de  sakene som blir fryktelig viktig når vi nå skal sette oss ned sammen med fylkeskommunen for å diskutere rutetilbudet og offentlig kommunikasjon. Da vil vi synligjøre hvordan de har det i øyrekka. Jeg er valgt som leder i trafikkrådet, og jeg vil snarest kalle inn til et møte slik at vi kan forbedere oss på møtet med fylket. Og jeg vil ta kontakt med fylket nå for å høre når vi kan møtes for å få i gang en prosess om rutetilbudet, sier ordfører Berit Flåmo

- Ville ikke bodd på Mausund med et slikt rutetilbud

- Det er uholdbart at man skal bruke 13 timer på å reise frem og tilbake mellom Mausund og Hitra. Jeg ville ikke ha bodd på Mausund når det er slik. Når vi ønsker at folk skal bo i øyrekka må vi også ta konsekvensene av det og legge til rette for det, sier Eldbjørg Broholm (Ap), nyvalgt medlem i samferdselskomiteen i fylket.

- I siste møte skulle vi behandle en sak om kravspesifikasjon for ferge og hurtigbåt, og vi diskuterte korrespondansen mellom øyrekka og fastlandet slik at det skal gå an å komme seg til et tettsted uten alt for mye venting i mellom. Vi fikk imidlertid saken bare noen dager før møtet, så vi ba om at saken utsettes til Fylkestinget skal behandle saken den 13. desember, sier Broholm.