Når Reiselivsmessen Oslo 2016 åpner 15. januar er lokalmatregionen Trøndelag på plass for å vise seg som en region med sterk historie og sterke mattradisjoner. Trøndelag har felles stand, og reiselivsselskapet Kystnorge er representert sammen med Hotell Frøya og Garnviks Røkeri.

- Lokalmatregion nummer 1 i Norge på plass for å vise seg som en region med sterk historie og sterke mattradisjoner. På standen vil publikum blant annet få servert en Smak av Trøndelag fra noen av de rundt 200 lokalmatprodusentene som finnes i regionen, forteller Line Samuelsen, Trøndelag Reiseliv.

Denne lokalmenyen tar reiselivet med seg fra Trøndelag til Oslo:

  • Sashimi på Frøyas laks fra SalMar med avokado, sesam og ponzu

  • Røkt laks fra Garnviks Røkeri med eggekrem, dill og pepperrot

  • Camembert fra Gangstad Gårdsysteri med kvedemarmelade og valnøtter

  • Pepperbakt okse fra Urfe på Snåsa med sprø og karamellisert løk

  • Fiskeboller fra Rørvik Fisk Green curry og koriander

  • Badsturøkt skogs-gris fra Brattlia Økogård med kimchi og vårløk

  • Saft fra Mikkelhaug

Reiseliv Oslo 2016 arrangeres 15.-17. januar, og er en arena hvor destinasjoner fra hele verden er samlet på et sted, for å vise seg fram for et reiselystent publikum. Publikum får oppdatert seg på trender og nyheter. I 2015 ble messa besøkt av nesten 43000 mennesker.

- Trønderske reiselivsaktører har lang tradisjon for å delta på messen, og også i år er det en innholdsrik og omfattende stand som skal rigges til å vise fram det beste Trøndelag har å by på. Aktører fra kyst og innland er til stede, og vil by på alt gode smaker og historiefortelling, forteller Samuelsen

Konstituert daglig leder Laila Støen er med og representerer Kystnorge sammen med Stig Bremnes fra Hotell Frøya, samt Vidar og Heidi Garnvik fra Garnviks Røkeri.

- Under fanen "Midt i norgeshistorien" fronter Trøndelag opplevelser med historiske røtter, det være seg alt fra Norges fødested Stiklestad til det tradisjonsrike kystfisket som har blitt drevet i flere hundre år, sier Samuelsen.