Det var høy hjelmfaktor og stor entusiasme blant ungene da barnesykkelløpet Tour of Norway for kids ble arrangert søndag.

- Det var stor interesse for sykkelløpet i forkant, men jeg hørte at det var 181 unger som hadde meldt seg på syntes jeg nesten det var voldsomt. Det gikk over alle forventning, sier Ingunn Haugen Teigås, som var initiativtaker til løpet.

- Vi legger ferien til de stedene det arrangeres Tour of Norway for kids, og ungene våre har vært med fire år på rad nå. Etter løpet på Frøya håper jeg flere har fått øynene opp for dette arrangementet og hvor stor glede sykling kan gi. Arrangørene viste stor interesse for at de vilel komme tilbake, og sykkelklubben er interessert i å få dem tilbake, så jeg tror ikke det blir siste gang det blir arrangert på Frøya, sier Teigås.

Samarbeidspartner i Frøya og Hitra sykkelklubb var også svært fornøyde.

- Det gikk kjempebra. Tilbakemeldingene fra både unger og foreldre tyder på at de synes det var kjempeartig. Så vi er kjempegodt fornøyd, sier sportslig leder Robert Albriktsen.

Han håper mange nye aktive syklister ble rekruttert.

- Vi ønsker å få opp sykkelinteressen blant unger, og da kan dette arrangementet være med og rekruttere til sykkelsporten senere. Det er ikke alle som synes det er like artig med fotball eller håndball.  Sykling er en sosial sport og man holder seg i form, sier Albriktsen.