Odin Øverland Rømuld (17) fra Melandsjø fikk sist søndag beskjed om at skal sykle for det norske rekrutteringslandslaget i SPIE Internasjonale Junioren Driedaagse von Axel, som går i Nederland og Belgia 20.-22. mai. Det forteller pappa og manager Kåre Rømuld til lokalavisa.

Rekrutteringslandslaget består av seks ungesyklister som Norges Sykkelforbund i samarbeid med NTG (Norsk toppidrettsgymnas) ønsker matche internasjonalt med tanke på å eventuelt representere landslaget ved senere anledninger. Målet er å lære mest mulig uten at rytterne har press på seg i forhold til plassering.

17-åringen sykler Gauldal Sykle klubb på Melhus og har i vinter gjort seg bemerket blant annet ved å sykle inn en tredjeplass blant omlag 100 juniorer i sykkelrittet Outrijve Belgia.

Landevei og tempo

- Normalt er det de store klubbene som dominerer på resultatlistene. I år har fire ryttere fra Gauldal gjort seg bemerket i feltet med aktiv og sterk kjøring. Pallplasseringer i Norgescup og enkeltseire i store ritt med et så lite lag blir lagt merke til, forteller Kåre Rømuld. Tidligere i sesongen syklet en av Odins lagkamerater (Erik Ysland) Gent –Wevelgem og Paris Roubaix for det norske landslaget. I forrige uke ble det klart at en annen av Odins lagkammerater (Idar Andersen) skal sykle to ritt for Norge i Frankrike og Sveits, og sist uke fikk hitterværingen altså selv beskjeden om at han skal sykle for det Norske rekrutteringslandslaget.

SPIE Internasjonale Junioren Driedaagse von Axel består av fire etapper på tre dager; tre fellesstart landevei og en individuell tempoetappe. Tempoet tappen går i Zeeuws Vlaanderen i den nederlandske provinsen Zeeland. Fellesstartene går blant annet gjennom Ardennene med ulike bakker og brostein. Kjente bakker for sykkelinteresserte er Erikenberg, Kapellen, Molenberg, Berendries, Valkenberg, Hostellerie, Leberg og Vlamme.

Odin Rømuld fikk møte Thor Hushovd (t.v.) under Artic Race sitt talentritt i fjor. Der fikk han og de andre talentene skryt fra den tidligere verdensmesteren. Her med Marius Rosenberg fra Statoil.

Vil i norgestoppen

- Odins målsetting for sesongen var blant annet å sykle for Norge med flagget på brystet. Han er godt i rute, tror jeg, sier faren.

Da lokalavisa intervjuet Odin i vinter, sa han også selv at målet er å kjempe for Norge.

- Målene mine for i år er å kjempe i toppen i Norge, og sykle godt nok til å bli tatt ut til landslag.

Også lokale sponsorer har begynt å merke seg sykkeltalentet fra Melandsjøen.

- Odin har det lille ekstra, og er villig til å satse videre der andre gir seg, sa produksjonsdirektør Frode Arntsen da Lerøy tildelte unggutten et ungdomsstipend tidligere i år.