6. desember kom lille Mali Høvik Tøndel til verden. I kveld, onsdag, blir fødselen vist på TV-kanalen Fem i serien Fødeavdelingen.Mali er Lise Tøndel og Richard Høviks tredje barn. Familien er bosatt i Trondheim, men pappa Richard kommer opprinnelig fra Sistranda.

Falske rier

Da Malis to storesøsken ble født gikk det raskt unna. Mie (7) og Melvin (4) ble født etter tre-fire timer og fire og en halv time. Sistemanns fødsel gikk til og med enda raskere, noe verken foreldre eller sykehus hadde forventet.- Jeg husker jeg ble oppringt av samboeren en time før jeg var ferdig på jobb. Lise hadde opplevd falske rier ei god stund, men da hun syntes de ble mer intense bestemte vi oss for å dra til sykehuset, forteller Richard om fødselen.Lise tilføyer at hun ble sjekket nærmere, men siden fødselen ikke var i gang hadde de tenkt å dra hjem igjen.

Lise Tøndel og Richard Høvik med barna Mali, Mie og Melvin.

Sesongens raskeste fødsel

Så Richard tok seg en liten tur ut. Jordmor forlot også rommet.

- Jeg fikk høre at jeg hadde god tid. Ikke mange minuttene etter at jeg kom inn igjen var fødselen i full gang.

- Det begynte å bli skikkelig vondt. Etter at Richard og jordmor var tilbake, tok det bare fem-ti minutter til vannet gikk og fire minutter senere var Mali født. Jordmor kalte det en styrtfødsel. Hun sa også til oss at blir det barn nummer fire må Richard kurses i hjemmefødsel, men det blir ikke aktuelt, ler Lise.

Det tok kun fire minutter fra vannet gikk til baby Mali var ute. Foto: Fødeavdelingen/Discovery Networks

Dermed har de denne sesongens raskeste fødsel får lokalavisa opplyst av TV-seriens produksjonsselskap.

- Hvorfor hadde Mali det så travelt da tro?

- Hun var vel klar for å møte verden i full fart, sier Lise. Mali ble født klokka halv åtte på kvelden den 6. desember, 50 cm. lang og 3980 gram tung.

Lille Mali var 50 cm lang og 3980 gram da hun ble født.

- Skal vi ikke melde oss på?

Lise erindrer at de var på ultralyd i uke 19 på St. Olavs hospital. Da hang det plakater overalt om innspillingen av nye episoder til Fødeavdelingen.

- Skal vi ikke melde oss på?, foreslo jeg til Richard, men han var ikke like begeistret for det, forteller Lise som er god kjent med den populære serien.

Tilfeldigvis var tv-teamet på plass akkurat den dagen Mali hadde tenkt å komme ut. Etter litt grubling bestemte de seg for å være impulsive og si ja til opptak.- Vi fikk utlevert ei blekke som vi skulle lese og skrive under på, men det rakk vi ikke før fødselen var i gang så det ble gjort i ettertid, sier paret og legger til at det raskt ble glemt at det var en fotograf i rommet.

Mali Tøndel Høvik var klar til å møte verden i full fart.

Spente før kveldens sending

Lise og Richard har allerede sett klippene som kommer på TV i kveld.

- Det var veldig rart å se egen fødsel fra en annen vinkel. Vi flira og skreik litt, og sa til hverandre «herregud, gjorde du sånn» for det er mye man glemmer underveis i en fødsel, ler Lise.

Begge er enige om at det er artig å ha klippet i ettertid, og de er spente på reaksjonene fra bekjente, venner og familie. At de skal være med i Fødeavdelingen har de nemlig latt gå litt under radaren så langt.- Svigermor har spurt etter filmklipp tidligere. Nå har vi hvertfall video fra denne fødselen, smiler Richard.

Lise og Richard er spente før kveldens episode, storesøskene Mie og Melvin gleder seg til å se seg selv og lillesøster Mali på TV.