De andre søkerne fra øyregionen nådde ikke opp denne gang. Det var bowlinghallen i Fillan, Gammelsætra klubbhus (Fjellværøy idrettslag) og Frøya Motorsportsenter crosscart

Det er Fylkesutvalget som har foretatt årets fordeling av overskuddet fra Norsk Tipping til idretts- og friluftsanlegg. I alt 63 av 164 søkere i 22 kommuner får støtte.

Årets ramme dekker 25,8 % av søknadssummen til ordinære anlegg, og 49,9 % av nærmiljøanlegg. Med så lav dekningsgrad til ordinære anlegg vil ventetiden på å få spillemidler bli opp til 4 år.

Det har vært en sterk utvikling av kunstgressbaner i fylket de siste årene og da spesielt i Trondheim. I år forligger det søknader på 21 kunstgressbaner – 17 i Trondheim og 4 utenfor. Det søkes om 3 flerbrukshaller i Trondheim. Videre foreligger det søknader fra Trondheim og Bjugn på ishaller, fra Hitra på bowlinghall, fra Trondheim, Osen, Oppdal, Selbu og Orkdal på svømmehaller. Nye motorsentre er under bygging i Hemne og på Frøya.

Søknadsmassen inneholder sju rideanlegg der brukergruppen i hovedsak er jenter. Det er nå større oppmerksomhet rundt jenter og gutters ulike aktivitetsprofil. Søknadsmassen i Trondheim utgjør over halvparten av total godkjent søknadssum i år.