Den som har vært på Hitras volleyball-kamper i øylekene på Bermuda, Jersey og Gotland, har antakelig lagt merke til et blidspent ansikt som har gått igjen på tribunen i kamp etter kamp. Ikke er han en del av troppen, ikke kan han et ord norsk, og ikke er han idrettsutøver selv. Men Aled Edwards sitter der likefullt med et lite, norsk flagg og heier på Hitra-damene. I kamp etter kamp.

Hvorfor? Lokalavisa ble nødt til å spørre om hvor det hele startet for waliseren.

- Jeg har en venn fra Ynis Mon (en av deltakerøyene i Øylekene). Han fortalte om Island Games. Det syns jeg var en kjempeidé og måtte dra for å se hva dette er for noe, begynner Edwards.

Vi møter ham under finalen mellom Hitra og Saarema. Da Edwards hadde fått undersøkt litt, booket han reise til øylekene på Bermuda i 2013. Mot samme mål var Hitras tropp i øylekene. Etter mellomlanding i New York, kom Edwards tilfeldigvis på samme fly som Hitratroppen.

- Jeg kom ombord i et fly fullt av blonde folk og i like treningsdresser. Det i seg selv virket fascinerende. Jeg ble sittende sammen med en volleyballspiller, Heidi, og hun fortalte om volleyball-satsinga fra den lille øya Hitra. Da måtte jeg jo dra for å se dem i kamp, forteller waliseren. Som sagt, så gjort. Og deretter har det blitt mang en kamp som Hitra-supporter i øylekene. Først gjennom Bermuda-lekene, så på Jersey i 2015 og nå i Gotland 2017.

Men Edwards ser ikke bare volleyball når han er ekte øyleker-turist.

- På Bermuda og Jersey forsøkte jeg å se litt av alt. Her på Gotland plukker jeg litt mer bevisst hva jeg ser. Jeg prøver også å følge mine venner fra Ynis Mon, sier Edwards.