Ekstrabåt

Hun forteller at det er diskutert å leie inn Stig Bremnes`båt "Frøycruise" til å frakte folk til og fra øyrekka denne helga.

Da dato-kollisjonen ble kjent, sa initiativtaker til spelet og forfatter av bøkene om Oda, Vidar Oskarson, at spelet ikke har tenkt å ta opp konkurransen med noen av festivalene, heller ikke Suladagan.

- Å fremføre et spel som holder på folket i to timer er ikke noe som vil innvirke på festivalene, heller kanskje at det får noen flere til å komme utover til øyrekka og som før eller etter spelet tar turen til Suladagan, sa Oskarson til hitra-froya.no. Han fortalte at spelkomiteen lenge og nøye vurderte hva de skulle gjøre.

- Uansett hvilken helg vi legger spelet til, så vil det kollidere med en festival. Slik har det blitt, og takk for det, det er aktivitet ute i havgapet i gjeldende periode, sa Oskarson og åpnet for samarbeid.

- Konkurrenter om folks tid og penger

I ettertid har både "Oda fra havet" og Suladagan ifølge Stordahl-Bekken vært i samtidig møte med ordføreren.-  Ordføreren maner veldig til samarbeid. Jeg skjønner utspillet hennes, men jeg ser ikke noe godt samarbeidsgrunnlag der Suladagan kan få en vinn-situasjon. "Oda" har satt forestillingene sine midt i åpningstida vår, og dermed blir de våre konkurrenter om folks tid og penger, sier Stordahl-Bekken, som understreker at  styret i Suladagan ennå ikke har tatt stilling til dette. Men personlig er hun klar:- Jeg syns ikke noe om det når de har valgt helga vår. Vi kjører vårt løp. Oda-gjester er hjertelig velkommen hos oss, og det er selvsagt også Oskarson. Men folk vil ikke orke eller ha råd til å komme på begge steder. Det må også Oda-arrangøren forstå. Ikke ser jeg lyst på hvordan folk skal kunne komme seg til og fra heller, sier Stordahl-Bekken.