Flertallet i fylkestinget i Sør-Trøndelag vil i morgen (onsdag) vedta å gi styret i AtB friere tøyler, melder Sør-Trøndelag fylkeskommune.

- Vedtaket innebærer at styret får større handlingsrom både når det gjelder priser og rutetilbud, sier fylkesordfører Tore O. Sandvik i et videointervju med fylkeskommunen.

Atb, som administrerer kollektivtrafikken i fylket og kjøper tjenester fra ulike trafikkselskaper, har en årlig omsetning på over 1 milliard kroner. For dette kjøres ifølge Sandvik rundt 8 millioner rutekilometer. Vedtaket som skal få flertall, vil åpne for at Atb kan justere takster og ruteproduksjon med pluss minus 5 prosent uten å måtte spørre politikerne.

- Rett og slett fordi Atb gjennomfører en så stor produksjon at man må ha litt fleksibilietet for å møte de kravene som kommer fra fylkeskommunen. En nødvendig endring i trår med det som er innført i Bergen, Oslo og Stavanger, forklarer fylkesordføreren.

Sandvik sier at hvis Atb tar bort ei rute eller gjør noe som fylkestinget er uenig i, kan politikerne gå til Atb og be om at ruta gjeninnføres.

- Men da må vi betale konkret for den ruta. Da ansvarliggjør vi også fylkestinget, slik at politikerne ikke forventer at det skal være billigere enn det det i realtieten er, når vi setter budsjettene, sier Sandvik.

Se hele videointervjuet ved å klikke på bildet