Det som skulle være starten på ei hyggelig dugnadshelg i klubbhuset, endte med både politi og sprengstoffekspert. Ivrige klubbmedlemmer på dugnadshelg lette under klubbhuset etter en mønestein da noe uventet kom til syne lørdag formiddag.

– Under noe plastikk ligger femti kilo sprengstoff. Dynamitt som har ligget der i mange år med både idrettslag og barnehage over seg, forteller leder i Islanders Classic Car Club, Tormod Aarvik skeptisk men også lettet over at dynamitten nå er destruert.

Sprengstoffbrekk trolig i år 2000

Det hele tyder på å være utbytte fra et sprengstoffbrekk gjort på tidlig 2000-tallet, kanskje under byggingen av Frøyatunnelen, forteller klubblederen. Utbyttet på intet mindre enn femti kilo sprengstoff, listig gjemt bort under idrettshuset som siden 2001 ble brukt som barnehage.

- Vi tilkalte politi, som sammen med en sprengstoffekspert fant ut at dynamitten, som var merket 1999, hadde begynt å svette. Vi håpet at eksperten skulle ta med seg dynamitten bort, men det våget han ikke, forteller Aarvik.

Destruert på stedet

Eksperten valgte derfor å frakte dynamitten så kort vei som mulig, og løsningen ble derfor å destruere dynamitten på stedet.

- Det blegjort ved å brenne den på bål, fortsetter klubblederen. Bålet brant enda lystig da lokalavisa besøker stedet ved 19:00 tiden lørdag.

- Vi har destruert sprengstoffet nå i løpet av den siste timen, noe ut over det ønsker jeg ikke å kommentere, sier lensmann i Frøya, Inge Dahlø. Bak låste gjerder om lag hundre meter fra idrettshuset.

Glad over at det endte godt

- Det er skremmende å tenke på alt folket som uvitende har gått over en slik mengde dynamitt uten å ane noen ting, sier lederen i Islanders Classic Car Club.

Aller mest av alt er lederen opptatt av at det hele endte godt og at kanskje morgendagens dugnadsdag kan gå en smule annerledes for seg enn dagen i dag.

- Jeg har forstått det slik at dynamitten aldri har utgjort noen fare for de som har oppholdt seg i huset, så lenge den har fått ligge der i ro. Men det er jo skremmende å tenke på at det til og med har vært drevet barnehage der da, sier Aarvik som nå er glad for at det hele er destruert og over.

Klar for ny dugnad i morgen

Den nyoppstartede bilklubben leier i dag lokalene på Hellesvikan, og driver i disse dager dugnad for å ruste opp klubbhuset som skal huse over middels interesserte bilentusiaster fra Hitra og Frøya. Nå kan de kanskje også lete mønestein en smule sikrere enn før, skal man tro lederen som er klar for en ny dugnadsdag i søndag.

- Klubben som tidligere het Islanders american car club skiftet navn til  Islanders Classic Car Club,da mange bilinteresserte kom til klubben med fin bil fra mange andre land enn USA også. Derfor valgte vi å døpe om klubben som nå skal ta huset i bruk med store planer for tiden frem over, forteller en lettet leder i  Tormod Aarvik til lokalavisa lørdag kveld.