Det var under en trafikkontroll på Kvenvær i går at taxisjåfør Ingar Grønli fra Hitra fikk kjøreseddelen sin inndratt. I følge politiets operasjonssentral en kjøreseddel han ikke skulle hatt i utgangspunktet.  Ingar mistet for fire år siden førerkortet,  men fikk den gang ikke kjøreseddelen inndratt samtidig. Et bevis på at han lovlig kan drive persontransport mot vederlag.

- Kjøreseddelen skulle vel etter det jeg har fått opplyst vært inndratt den gangen da jeg mistet førerkortet, noe den ikke ble. For å være føre var tok jeg selv kontakt med politiet lokalt flere ganger da jeg fikk førerkortet tilbake, og politiet bekreftet at jeg bare kunne kjøre taxi på den seddelen jeg hadde. Slik ble ikke utfallet i går i alle fall, sier Grønli.

Måtte parkere drosjen

For da poliltiet gjennomførte trafikkontroll på Kvenvær i går forteller Grønli at det ble ubehagelig stemning i bilen. Grønli var på vei  til skolen på Kvenvær med skolebarn da politibetjenten stoppet ham for kontroll.

- Det første betjenten spurte om var å få se kjøreseddelen min, og jeg måtte selv legge til om hun ikke også skulle se førerkort. Jeg prøvde å forklare at jeg hadde avklart dette på forhånd med lensmannskontoret på Hitra, noe hun ikke ville høre på. Jeg ble derfor nødt til å levere barna og sette kurs tilbake til Fillan, sier Grønli.

Fikk kontrabeskjed på telefon

I går kveld klokken 21:20 ringte imidlertid telefonen hos drosjesjåføren med beskjed om at han kunne møte på lensmannskontoret på Hitra i dag (onsdag) for å få kjøreseddelen levert tilbake med lovnad om å kjøre taxi videre inntill saken var behandlet av jurist.

- Det virker på meg som om den ene hånden ikke vet helt hva den andre gjør, og jeg prøvde jo også i går å forklare at jeg hadde lovnad om å kjøre. Om så er at jeg ikke har gyldig kjøreseddel reiser jo det grunnlag for nok et spørsmål, spørsmål om hvem som har ansvaret om det skulle hende noe. For hvem har da ansvaret om jeg ikke har gyldig kjøreseddel, spør Grønli, med den lyseblå lappen i hånden.

Kun inndratt for kontroll

- Kjøreseddelen ble kun inndratt for en vurdering og en undersøkelese for et tidligere forhold. Så får vi se videre hva som  blir gjort i saken, sier politiførstebetjent ved Hitra lensmannskontor Arild Sollie.

Venter på konklusjon fra jurist

Ingar Grønli fortsetter å kjøre drosje inntill videre, og venter spent på hva som blir konklusjonen fra politijuristen. Kanskje må ha søke om kjøreseddel på nytt. Men inntill da er den han har i alle fall gyldig. Han har onsdag morgen allerede måttet forklare foholdet ovenfor flere som lurer på hva bakgrunnen for inndragelsen er.

- Slik er det på små steder, legger han til.

- Jeg vil bare understreke at jeg har kjøreseddelen her i hånden og kjører drosje på lovlig vis, noe jeg hele tiden også har trodd at jeg har gjort. Kjøreseddelen min er like gyldig som en hver annen til det motsatte er bevist i alle fall, sier Ingar Grønli til lokalavisa onsdag morgen.