Lokalavisa er på omvisning i den nye Valslagstunnelen. Assisterende byggeleder Hlynur Gudmundsson orienterer generelt om prosjektet som han håper vil være klart til åpning allerede til jul 2013.

- Progresjonen har gått bra her inne og vi ligger godt i rute til åpning. Det siste laget med asfalt legges allerede denne uka, forteller Gudmundsson.

.Sikkerhetsgodkjenning

Men fra tunnelen står ferdig, er det enda en god del som må avklares før trafikken slippes inn gjennom det nye ”hullet” på Vaslag. Da følger to uker med nøye testing i hennhold til sikkerheten.

- Etter tunnelen er ferdig kjører vi to ukers sikkerhetstest. Dette for å sjekke at strømforsyning, belysning, ventilasjon og sikkerhetsutrustningen virker som det skal. I tillegg blir det avholdt brannøvelse i tunnelen. Man kan se på det som en slags sikkerhetsgodkjenning , forklarer Gudmundsson.

Håper å kunne åpne til jul

I dag drev fortsatt elektrikere med installasjoner og vanning av asfalten ble gjennomført i forkant av vaskingen.

- Det er allerede lagt et lag asfalt og det andre laget vil bli lagt i løpet av uka. Vi kan dessverre ikke fastsette noen dato for åpning ennå, men hvis alt fungerer som det skal og progresjonen vil være like god som den har vært, håper vi på å kunne åpne Valslagstunnelen opp for trafikk i rundt juletider, oppsummerer assisterende byggeleder, Hlynur Gudmundsson i Statens Vegvesen.