I den nye tv-serien på TV2 vil to av våre mest profilerte matvareprodusenter bli presentert som kandidater i konkurransen ”Det Norske Måltid”.

Det norske måltid arrangeres i år for fjerde året på rad. I år skal det hele krones med et direktesendt ”matshow” i Stavanger, for konkurransen skal ifølge ideene til Stiftelsen Norsk Matkultur og TV2 utvikles til en årlig foreteelse på høyde med nasjonale ”begivenheter” som Amandaprisen og Gullruten.

I forkant av showet skal alle landets regioner presentere sin matkultur. Arne Hjeltnes og Heine Totland har reist landet på kryss og tvers på jakt etter de mest kulinariske opplevelsene. Besøksrunden er kommet til region Midti og det er dette som vises på tv i helga.

Parallelt med opptakene til serien foregår utvelgelsen av de mat- og drikkeproduktene som kjemper om heder og ære i Det Norske Måltid. Mens det tidligere har vært åpen påmelding i konkurransen, er det i år regionale nominasjoner. Et lite utvalg produkter går til finalen, der det kåres vinnere i seks ulike kategorier.

Her er de nominerte i region Midti:

Kategori kjøtt:

Entrecote fra Naturkjøtt, Nord-Trøndelag

Hjort flatbiff fra Dalpro, Hitra, Sør-Trøndelag

Kategori fisk og skalldyr:

Klippfisk fra Dybvik, Ålesund, Møre og Romsdal

Kamskjell fra Seashell, Frøya, Sør-Trøndelag

Kategori frukt og grønt:

Crispy salat fra Frostagrønt, Frosa, Nord-Trøndelag

Kategori ost:

Ridderost fra Tine Meierier, Tresfjord, Møre og Romsdal

Kategori frukt- og bærdrikk:

Didrikk, bringebærdrikk fra Pyntebær, Verdal, Nord-Trøndelag

Eplesaft fra Corona Safteri, Rotvoll i Trondheim