Bewi skal bygge ny fabrikk på Jøstenøya. Selskapet underskrev før helga en avtale med Hitra kommune om kjøp av tomt til fabrikken. Avtalen bygger på en kjøpsavtale fra 2011 og byggingen starter så fort som mulig, melder selskapet.

– Her skal det bygges en fabrikk for produksjon av isoporkasser, sier konsernkoordinator Roger Antonsen.

Tidligere i år ble det kjent at en av BEWIs konkurrenter, Sundegruppen, også har besluttet å bygge kassefabrikk på Jøstenøya. Nå blir de to liggende praktisk talt vegg-i-vegg i Hitra industripark, som er under opparbeidelse. Laksegiganten Marine Harvest har kjøpt tomt og ansatt prosjektleder, og sist uke meddelte også Lerøy Midt at de vil forhandle om tomtekjøp med tanke på en framtidig etablering.

- Vi gjør dette for å øke kapasiteten

- Vi gjør dette for å øke kapasiteten og for å kunne være enda nærmere de havbruksbedriftene som også skal etablere seg i samme område, sier Antonsen i Bewi. Selskapet, med hovedkontor i Hamarvika, er allerede i full gang med prosjekteringen av den nye fabrikken.

Bewi har siden 1980 utviklet og produsert emballasje til havbruksnæringen i Trøndelag. Frøya, Hitra, Osen og Roan har vært viktige satsingsområder. Selskapet har hovedkontor på Frøya og vel 40 ansatte. I tillegg eier selskapet Bewi Norplasta på Stjørdal og Bewi Polar i Troms, og fem fabrikker i Sverige og Danmark.

- Dette vil bidra til økt leveringssikkerhet for Bewis kunder i regionen og Bewi ser det som viktig å være etablert i et industriknutepunkt som Jøstenøya vil bli, sier Antonsen.

Totalleverandør

Når den nye fabrikken står ferdig på Hitra, vil Bewis fabrikker i Norge produsere EPS-emballasje og emballasje i sprøytestøpt plast. Fabrikkene i Sverige og Danmark leverer produkter innenfor byggenæringen.

- Vår overordnede strategi er å være en totalleverandør av emballasje til både havbruk og landbruk og til bygge industrien. Gjennom våre innovative og trendsettende produkter er vårt mål å gjøre kundene våre bedre på både kvalitet, fleksibilitet og miljø, sier økonomisjef Rune Kvilvang.