Vel 60 personer takket ja til invitasjonen fra idrettsforeninga og troppet opp i finstasen for å feire 50-åringen.

Foreningens yngste medlem, Nina Mathissen ønsket velkommen, og hun beretter litt fra idrettsforeningas historie.

Mausund Idrettslag ble stifta i 1946, og en februardag i 1963 samlet fire damer seg hos Johan Sletun, og fant ut at de ville starte kvinneforening der de kunne støtte opp om idretten, og da spesielt fotballen i den tida. På første møte kom det fjorten damer!

Oppgavene ble å strikke strømper til gutta, de serverte mat etter hjemmekampene og de vaska fotballdraktene deres, ja sånn ei mor brukte å gjøre. Dette har kjerringene fortsatt med i 50 år, i tillegg holder de orden og går til innkjøp av husgeråd i Huset.

De helt store innkjøpa har de ikke hatt økonomi til, men da de for ca åtte år siden begynte med tombola under UTIHAVET-festivalen har de nå skifta ut kjøkkeninnredningen og lagt nytt golvbelegg på restauranten. Dette har kostet 110.000 kr. Alt ved hjelp av tombolainntekter, ja for mausundværingene elsker lodd, åresalg og basar.

Foreninga serverte middag, kjøtt i mørket. Og gjestene fikk kaffe og hjemmebakte bløtkaker. Underholdning hadde de også å servere. Inger Marie Johansen hadde tatt turen heim for å synge og spille. Og som Nina sa, hun sier aldri nei til å opptre på heimebane! Det er mausundværingene veldig glade for.

Gjester satt stille som mus og beundret sang og muskikkopptreden hennes. Denne gang fikk vi se litt mer av hennes teatertalent da hun sang de gamle velkjente sangene som «En herre med bart», « En liten pike i lave sko», «Tango for to» og «Æ kjenne en kar».

Rita Hovde holdt kåseri samt sang et par viser og også duett sammen med Inger Marie. Trond Mathissen gratulerte foreninga med dagen, og kom med noen historier. De frammøtte nytet stunden!

Selvsagt hørte det med en åreomgang til før gjestene vendte heim.

De som var til stede hadde bare lovord å komme med over hele arrangementet, og de tre og en halv time gikk veldig fort.