- Vi har en mann som har status som mistenkt. Vi har avhørt mange av vitnene som var tilstede, og regner etterforskningen som ferdig for vår del, sier Arild Sollie ved Hitra lensmannskontor.

Voldsepisoden skal ha skjedd på en privatfest i Fillan, natt til søndag 3. mars. En mann skal ha blitt slått på en sånn måte at han i følge politiet ble påført en «høyenergi-skade».

Les: Brakk nakken etter slagsmål

Da lokalavisa først omtalte saken, var den ikke meldt inn av noen av de involverte. Lensmann Stokke reagerte på at ingen hadde varslet en så alvorlig sak:

«Med tanke på alvorlighetsgraden er det veldig bekymringsfullt at ingen varslet fra, og at vi først fikk vite det da sykehuset tok kontakt to døgn etter at det skjedde. De som var til stede bør skjønne at politiet bør involveres i en slik sak» sa Stokke til hitra-froya.no den 11. mars.

Nå er altså en rekke vitner avhørt.

- Nå venter vi på noe dokumentasjon fra sykehuset, og så vil saken bli oversendt politijurist. Det blir opp til juristen å vurdere bevismaterialet, og så eventuelt ta ut tiltale mot den mistenkte, sier Arild Sollie.