Mer nevenyttig brødrepar enn hitterværingene Stian og Arne Sæther skal du lete lenge etter. Under yrkes-NM på Lillestrøm denne uka, har Stian konkurrert i rørleggerfaget, mens Arne har konkurrert i blikkenslagerfaget. Og begge er fredag kronet med meget sterke resultater.

Stian gikk likegodt helt til topps i sin "gren", og bror Arne var ikke særlig snauere med sin sølvmedalje. Medaljene ble utdelt av kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

- Jeg synes det er kjempeartig å være med og angrer ikke på at jeg takket ja. Publikum byr ikke på noen problemer, jeg får gjort det jeg skal uansett. Oppgaven er vanskelig, men jeg føler jeg har kontroll, sa dolmøyværingen Stian til lokalavisa før det var endelig avgjort at gullet gikk til ham.

Ikke bare deltok han i konkurransen om å bli Norges beste rørlegger, de fem konkurrentene i rørleggerfaget skulle også avlegge svenneprøven foran publikum. Etter det lokalavisa kjenner til, besto den ferske Norgesmesteren også denne testen med glans.

Stian Sæther fra Dolmøya gikk helt til topps i konkurransen i rørleggerfaget. Her sammen med Lasse Klevold (nr. 2), Benjamin Pettersen (nr. 3) og kunnskapsminister Kristin Halvorsen. (Foto: Kristian Hansen)