Det var rundt klokka 20:30 mandag kveld, at Tom Kristian Hammernes fra Hitra parkerte utenfor Hitratorget på Fillan for å hente posten. Ti minutter senere kom han ut og oppdaget til sin store overraskelse at bilen var borte.

– Jeg trodde først at noen skulle spille meg et puss, og begynte å lete rundt i Fillan. Men etter en stund skjønte jeg at den var stjålet og kontaktet politiet, forteller Hammernes til lokalavisa Hitra-Frøya.

Med politiet ut for å lete

Hammernes forteller at han etter et raskt besøk på politistasjonen fikk politiet med ut for å lete. Men etter en stund måtte den uheldige bileier slå seg til ro uten at bilen hadde kommet til rette.

Mens lokalavisa sitter med mannen på telefonen tirsdags morgen, ringer imidlertid politiet og samtalen blir brutt.

– Det var politiet på Frøya som ringte. De hadde funnet igjen bilen utenfor Stjernesenteret på Frøya, jeg er på vei dit nå for å se hva som er stjålet, sier Hammernes spent og vi blir enige om å snakkes senere.

Ingenting stjålet

Kort tid etter ringer en lettet bileier fra Frøya. Bilen er funnet i god behold og ingenting ser ut til å være stjålet.

- Nøklene står i tenningen og alt ser ut til å være på plass. Dette er arbeidsbilen min, så den er full av verktøy, men heller ikke dette ser ut til å være stjålet, forteller Hammernes direkte fra funnstedet.

Etter bilen var nøye inspisert gikk turen til lensmannskontoret for å anmelde forholdet.

– Hvis noen har opplysninger om hvem som har stjålet bilen, eller har sett noe mistenkelig er det fint om de tar kontakt med politiet, forteller hitterværingen. Lettet over at det gikk bra denne gang.