Lørdag ettermiddag fikk hitra-froya.no tips om at det var funnet en ihjelkjørt rev i veibanen på fv.714 over Hitra. Men nå kan det vise seg at noen har tatt seg bryet med å frakte med seg en ille tilredt rev fra fastlandet.

- Jeg fikk en melding natt til søndag fra en som hadde sett en død rev på veien i Bustlisundet i Snillfjord. Han syntes kadaveret var mistenkelig likt det som var avbildet i lokalavisa, og koblet fort at det kunne dreie seg om samme rev, forteller Knut Tore Børø, fallviltansvarlig.

- Sannsynligvis en revestrek

Børø dro derfor til Bustlisundet for å se om han kunne finne reven som var ihjelkjørt der.

- Jeg fant plassen der den hadde blitt overkjørt, og det var mye blod på  bergveggen. Men jeg fant ingen rev. Jeg var også tilbake på stedet der reven ble funnet på Hitra, med sporhund. Men hunden gjorde ingen markeringer utover der reven ble funnet. Det ble heller ikke funnet blodspor, som det ble gjort i Bustlisundet. Derfor mener jeg det er mest sannsynlig at noen har tatt med seg reven til Hitra som en revestrek. Det er all mulig grunn til å tro at reven som er observert på Hitra går her fremdeles, mener Børø.

Han mener at nærmere undersøkelser kan stedfeste om det dreier seg om samme rev.

- Jeg skrapet av noe av blodet fra berget i Bustlisundet. Ved å sammenligne blodet fra reven som ble funnet på Hitra er det mulig å finne ut om det er samme rev. Men spørsmålet er om kommunen skal bruke ressurser på det, sier Børø.

Uansvarlig

Han har ikke mye til overs for revestreken.

- Jeg må si at det er greit å gjøre en fleip. Men det utløser en del ressurser, i og med at jeg har kjørt frem og tilbake for å finne ut av saken. Og om det blir aktuelt å analysere blodet fra reven bare på grunn av tullskap, så smaker det ikke godt. Det bør det i alle fall ikke gjøre for den som har satt dette i gang. Jeg vil kalle det uansvarlig, mener Børø.

Uønsket på Hitra

Reven som sannsynligvis ennå rasker over Hitra er fremdeles uønsket, på grunn av at den kan gjøre stor skade på fugle og rådyrbestanden.

- Det blir ikke gjort noe aktivt for å finne reven, til det er det for store områder på Hitra. Men den er uønsket her, så om vi får inn meldinger om ferske spor må vi se om vi kan sette i verk en jakt, sier Børø.