Frøya og Hitra var to av femten kommuner i Midt-Norge politikeren var igjennom i løpet av lørdagen.

- Det er stas å ha besøk av Trond. Han har alltid hatt et blikk for Frøya, sier ordfører i Frøya kommune, Berit Flåmo.

Hun og flere andre Arbeiderpartipolitikere har slått sammen to benker på Torget på Sistranda og serverer sushi til de tilreisende. Laks og havbruk er viktig for Frøya og den tidligere næringsministeren mener selv at svaret finner man i havet.

- Vi begynner et nytt kapittel innen fiske og havbruk. Det er så mange uutnyttede ressurser der som vil bli viktig i framtiden når vi blir stadig flere, mener Giske.

Havet har mange arbeidsplasser for folket på kysten, men Giske og Flåmo mener det er viktig med et mangfold av arbeidsplasser.

- For Frøya sin del finner vi jobbene i typiske kommunale stillinger som innen eldreomsorg og undervisning, men service og handelsnæringen blir stadig viktigere.

Konkret nevner Giske at han vil at fylket skal ha nok penger til å fullføre veiutbyggingen i regionen. Å forhindre privatiseringen av skoler som vil tappe distriktene er også viktig.

- Vi er et godt eksempel på hvor viktig det er for næringslivet at vi har en videregående skole med tilbud rettet mot den sektoren, forteller Flåmo.

Og når Flåmo og Giske diskuterer skole, kan man jo ikke komme utenom havleirskolen Flåmo ønsker seg i øyrekka.

- Den syns jeg vi skal spikre på programmet med en gang så tar vi et møte i oktober, får Giske klar beskjed om fra Flåmo.

F.v. ordfører Ole L. Haugen i Hitra kommune, leder Kjersti Rønningen i Hitra fotballklubb og Trond Giske.

Etter Sistranda gikk turen til Fillan der Giske stakk en snartur innom partikollega Ole L. Haugen, som var på 30-årsjubileumsfest for Hitra fotballklubb. Her benyttet Giske blant annet til en prat om grasrotandel-ordninga, som han var delaktig i å innføre.