Meteorologisk institutt melder i dag at de har økt sin overvåking av områdene langs kysten av Møre og Romsdal samt Trøndelag, med tanke på varsel om ekstrem vind. Samtidig økes overvåkningen av høy vannstand i Nordland.

- Høy vannstand kan inntre allerede første juledag, midt på dagen. Sterkest vind er ventet natt til andre juledag, opplyser instituttet. Ekstremværvarsler vil gå ut i morgen - julaften - HVIS værsituasjonen utvikler seg slik det nå ser ut for meteorologene.

LES OGSÅ: Julegrana svingte som en rotor i vindkastene

Vil få et mannsnavn på C

Forrige ekstremvær var Berit, som traff kysten fra Møre og oppover Nordlandskysten, den siste uka i november.  Det neste uværet vil få et mannsnavn  som begynner på C.

Hvis meteorologene ser at været slår til vil det gå ut et ekstremværvarsel, og uværet gis et navn. Foreløpig er det sendt ut varsel om økt overvåking.

Værvarselet:

Områder under overvåkning, vind: Møre og Romsdal samt Trøndelag

Hva skjer: Natt til mandag ventes sørvestlig sterk storm 30 m/s på kysten med kraftigere vindkast. Vinden dreier vestlig med kortvarig storm også innover land, minker utover mandag morgen og formiddag, først i sør.

I forbindelse med at dette stormsenteret ventes inn i Norskehavet nordvest for Møre og Romsdal og Trøndelag natt til mandag, er det økt overvåking av mulige ekstreme værforhold. Stormsenteret beveger seg hurtig nordøstover og svekkes.

Vannstand: Varsel er under utarbeidelse.