- Brøytestikkene er fjernet fra Hestvika til Sandstad. Da jeg skulle kjøre til hurtigbåtterminalen var det nesten ikke mulig å se veikanten i snøkovet, og det var like før jeg havnet utfor veien. Det var med nød og neppe at jeg klarte å komme meg opp på veien igjen. Og på rettstrekket ved Badstuvika var det en bil som hadde havnet i grøfta. Det er livsfarlig å kjøre når man ikke har noe å se etter , sier Ervik.

Han kritiserer veivesenet for å ha fjernet brøytestikkene for tidlig.

- Det er alvorlig at veivesenet har fjernet brøytestikkene før snøfallet kom. Det skal jeg ta opp med dem så snart jeg får det til, sier Ervik.

Torgrim Aalmo, ansvarlig ved Mesta-stasjonen på Sandstad, som vedlikeholder veien for veivesenet, vil ikke kommentere denne saken.

Tidligere i dag bekreftet Aalmo at de hadde fjernet brøytestikker på enkelte strekninger, etter at lokalavisa fikk flere henvendelser på at brøytestikkene allerede var tatt inn for våren.

- Det stemmer at brøytestikkene er tatt inn på noen strekninger. Men det er kun snakk om noen hundre brøytestikker, på strekninger hvor vi har måttet ta dem bort, hovedsakelig på grunn av utbedringer av tæleskade. Men dette skal ikke ha skapt problemer for brøytemannskapet. Jeg har vært i kontakt med alle de som har ansvar for roder hvor de er tatt bort, og ingen av dem sier de har hatt problemer, sa Torgrim Aalmo i Mesta til hitra-froya.no mandag.