En rød løper i et nyoppusset inngangsparti ønsket gjestene velkommen til 30-årsjubileet på Frøya sykehjem i dag. Dagen ble feiret med nydelig trøndersodd og deilig dessert, før et bugnende kakebord ventet alle tidligere ansatte som hadde funnet veien til sykehjemmet for å være med på jubileet.

- Det må ha vært litt av en dag, da alt og alle skulle flyttes opp i det nye sykehjemmet, sa virksomhetsleder Mattis Aune i sin tale til gjestene.

Gavesjekk

Og at det hadde vært strevsomt kunne vaktmester Øyvind Johansen skrive under på. I humoristiske vendinger fortalte han episoder fra den tiden, da vaktmesteren faktisk måtte overnatte på sykehjemmet de første nettene, for å være sikre på at all den nye teknikken fungerte.

Varaordfører Martin Nilsen var også med på feiringen, og sammen med rådmann Svanhild Mosebakken kunne han overrekke både blomster og en sjekk på ti tusen kroner til jubilanten. Pengene skal gå til livsgledetiltak for beboerne på "hjemmet".

Søstre

Under kaffen, hvor det bugnet med flotte kaker fra husets kjøkken, ble det også lest opp flere blomsterhilsener som var kommet i anledning dagen. En nydelig orkide var gitt i gave fra to som undertegnet som "To gamle søstre". De to er Gerd Ervik og Marit Grøtte, som jobbet som sykepleiere (og som den gang ble kalt sykesøstre) på både det gamle alders- og sykehjemmet, og på sykehjemmet som er i bruk i dag.

- Det var Gerd som ringte og ba meg komme. Jeg synes det var litt langt å dra fra Selbu og hit, men jeg angrer ikke på at jeg kom, sier Marit Grøtte.

Hitra-Frøya kommer tilbake med en større reportasje fra markeringen av sykehjemmets første 30 år i fredagsutgaven samt HF+.