For vel en måned siden slapp Anders Jektvik fra Ansnes gjennom dommernes trange nåløye og sikret seg plass i en av delfinalene i TV2-konkurransen "Norske Talenter".

Fire delfinaler senere, er det fredag klart for den femte og siste delfinalen. Deltakeren med flest seerstemmer går direkte til semifinalen, som går av stabelen 30. november. Dommerne velger såhvem som går videre av andre- og tredjeplassen.

Anders Jektvik reiser ifølge TV2 ned til Oslo i dag for å gjøre seg klar til direktesendingen.

Intervju med Anders

Foran dommerutvelgelsen gjorde lokalavisa Hitra-Frøya papirutgaven et intervju med Anders. Her er noe av det vi snakket om:

Hvordan var det å være på audition på Norske Talenter?

- Det var veldig spennende og selvfølgelig veldig moro. Sånn bortsett fra det så var det mye venting, da. Det var mye tid til å tenke over alt som kunne gå galt. Men, når man først begynner med det man skal så går det jo greit. Jeg er forståvidt fornøyd med min egen prestasjon, selv om jeg i ettertid tenker at jeg burde hatt på meg en dress og kanskje ordna meg litt på håret. Du veit, man blir jo aldri helt fornøyd. Det er i alle fall veldig lærerikt å se seg selv sånn. Da ser man hva man skal gjøre til neste gang. Også ble jeg selvfølgelig veldig fornøyd med tilbakemeldingene. De sa akkurat det jeg håpa på.

Hva ønsker du at du får ut av programmet?

- Noe godt må det jo komme ut av det. Det har det jo for så vidt allerede gjort også. Man har bruk for promo når man skal stå frem som artist, og tv er selvfølgelig en viktig kanal for det.

Se også video og hør Anders synge og spille: Her er det som skjedde i kulissene og på scenen

Et nattmenneske

Hvordan vil du beskrive hverdagen din?

- Nja, ”hverdag” blir kanskje litt feil å si. Det er mer ”hvernatt”. Jeg er jo et nattmenneske, og det er stort sett bare i  helgene jeg jobber. Dermed blir det for så vidt mye fri ellers. Jeg føler meg veldig privilegert. Det går mye i musikk, da. Jeg skriver sanger på kveldstid og… Ja. Koser meg med det.

Hvor er du om 10 år?

- Det vet jeg ikke. ”Æ fær væll rundt å ræk med gitar´n min!” Håper jeg har etablert meg godt som artist, og at jeg lever av det. Holder konserter, og komme litt bort fra pubjobbene.

Har du et livsmotto?

Ja, det har jeg vel. Ta det som det kommer! En ting av gangen.