Det var klokka 05.10 i morges at Hovedredningssentralen for Sør-Norge fikk melding om at båt hadde gått på grunn på Teistholmen nord for Frøya. Det var først meldt at det var en container-båt, det viser seg nå i formiddag at det er snakk om en stor fôrbåt.

Det er sju personer ombord, og alle skal være i uskadd, ifølge politiets operasjonsleder Tore Kyllo.

Ikke meldt om lekkasjer

- Situasjonen er litt uavklart, men på bakgrunn av de tilbakemeldinger vi har fått, virker det ganske udramatisk. Så langt er det ikke melding om lekkasjer, sa Kyllo til hitra-froya.no ved 06.30-tida

Båten er ifølge 62 meter lang og er norsk.

Redningsskøyta "Sundt Flyer" ble sendt ut fra Fillan og var ved det grunnstøtte båten cirka klokka seks. Nå ved 7-tida venter man også på redningsskøyta "Erik Bye" skal komme sørfra og bistå i redningsarbeidet.

Du kan følge redningsskøytene via tjenesten Skipstrafikken (klikk her og velg deretter område Hitra og Frøya)

Kl. 07: Står fortsatt på skjæret

- Èn redningsskøyte er sannsynligvis ikke nok til å hjelpe båten av holmen, så vi har sendt en til. Sannsynligvis venter de nok på litt mer flo før de trekker båten av, sier vakthavende ved Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Det er ennå uklart om skadene er såpass store av båten kan gå med egen maskin.

- Det er ingen personskader. Men hvordan båten er og hva som skjer med den, lar vi bli en vurdering mellom redningsskøytene, skipets eier og forsikringsselskapet, sier vakthavende.