- Din kritikk er helt berettiget, Per. På Hitra fikk vi et overgangsproblem når jakttidsforskriften ble endret slik at hjortejakta ble forlenget til jul siste år. Jegerne la all sin energi i å fylle hjortekvota og rådyrjakta ble forsømt.

Det skriver Knut Tore Børø i en kommentar til saken på hitra-froya.no i går, der varaordfører Per Ervik tar til orde for ekstra jakt på rådyr som beiter i hager på Hitra.

- Det er skapninger som gjør vanvittig ugagn. Rådyrene er jo blitt husdyr som går vilt rundt hushjørnene. De ligger i blomsterbedene og spiser av bærbuskene, sa en frustrert Ervik i saken, som har skapt veldig debatt på nettet.

Knut Tore Børø er fallviltansvarlig i Hitra, og mener Ervik har et poeng når han påpeker at rådyr-problemet er blitt større.

- Jegerne la all sin energi i å fylle hjortekvota og rådyrjakta ble forsømt. Resultatet ble en alt for stor rådyrstamme, noe som er et lagsansvar. Den kommunale forvaltningsplanen krever av oss at vi gjør jobben, til høsten blir det tatt tak i dette problemet og det bør også gi resultater i boligområdene, kommenterer Børø.

Han mener det er fullt mulig, slik Ervik ønsker seg, å fjerne rådyr fra boligstrøk.

- Vi har positive erfaringer med å jage ut rådyr fra boligområder for så å felle disse, forteller Børø.

Rådyr gjør mye skage på hager i boligstrøk, påpeker varaordfører Per Ervik (Foto: Per Ervik)