Det pågår fremdeles søk etter et helikopter som onsdag ettermiddag ble meldt savnet utenfor den tyske østersjøkysten. Om bord var det to personer. Piloten er hjemmehørende på Hitra, mens den andre personen er av utenlandsk opprinnelse.

- Pårørende er kontaktet og får oppfølging, melder selskapet Helitrans, som eier helikopteret.

Dansk JRCC (joint rescue coordination centre) opplyser til Hitra-Frøya at helikopteret av typen Eurocopter AS350 hadde levert flightplan for strekningen Lübeck i Tyskland, til Halmstad i Sverige. Det tok av klokken 13.46. Men før helikopteret kom inn i dansk luftrom forsvant det fra radaren. Da helikopteret ikke landet til avtalt tid i Halmstad ble det satt i gang søk av tysk JRCC i området der det mistet radarkontakt.

Flyturen mot Sverige var beregnet til å vare i ca. 2 timer.

- Det var ikke meldt om dårlig vær for den planlagte strekningen i tidsrommet for flygingen. Ledelsen i Helitrans AS og ansatte tilknyttet selskapets beredskapsgruppe var onsdag ettermiddag og kveld samlet for koordinering av ressurser. Det har vært jobbet tett mot redningssentralene både i Tyskland, Danmark og Sverige, samt Hovedredningssentralen i Norge, opplyser selskapet.

RCC (Redningssentralen) i Glücksburg, Tyskland har ansvaret for pågående leteaksjon. Redningshelikopter, sjøfartøy og bakkemannskaper har søkt etter det savnede helikopteret hver dag siden onsdag, uten resultat.

Fredag melder hovedredningssentralen at den tyske redningstjenesten fortsetter søket etter det savnede helikopteret, men at søket nå konsenteres om landområder nord av Lübeck-bukta, der den siste kontakten med helikopteret var onsdag.