16-19. august er det klart for ny Nor-Fishing i trondheim.

Fiskeridirektoratet, Havforskningsinstituttet, Norges Fiskarlag, Sintef,  Nofima, Sjøfartsdirektoratet, FHF, Norges Forskningsråd, Innovasjon Norge, Norges Råfisklag, Norges Sildesalgslag,  NIFES, Norges Sjømatråd og representanter fra alle de store selskapene i fiskerinæringa vil være på plass, opplyser Nor-Fishing.

Sammen med utstillere og besøkende sørger de for at messas dager spekkes av gode diskusjoner og de siste nyhetene om teknologi, lovverk og trender i fiskerinæringa.

Nor-Fishing lover at det vil mye spennende under messedagene. Hundrevis av utstillere tar med seg nye produkter og tjenester som vil prege og forbedre hverdagen til alle som til daglig jobber et sted i verdikjeden – fra båtkanten til regnskapskontorer og fra garnprodusentene til båtbyggerne.

Prisdryss

Fiskeridirektoratet og Stiftelsen Nor-Fishing deler også ut flere priser under messen, for å premiere og anerkjenne noe av det viktige arbeidet som blir gjort i næringa:

- Stiftelsen Nor-Fishings Innovasjonspris – for teknologisk innovasjon i fiskerinæringa.

- Stiftelsen Nor-Fishings Innovasjonpris deles ut på messens åpningsdag til et selskap i fiskerinæringa som har skapt fornyelse og effektivisering i næringa

Økt lønnsomhet, sikkerhet, bedre miljø i havet og økt kvalitet på fiskeråstoff er viktige kriterier. Det er ingen krav om at søkere skal være utstiller på Nor-Fishing. Alle som vil søke selv eller nominere andre må huske søknadsfristen: 1. mai 2016.

- Fiskeridirektoratets Miljøpris – for aktører som tar miljøansvar i fiskerinæringa

Miljøprisen premierer enkeltpersoner, bedrifter og organisasjoner som tar miljøansvar i fiskerinæringa. Det er fiskeriministeren og fiskeridirektøren som deler ut prisen, som er et av næringas største symboler på bærekraftig innovasjon. Tips Fiskeridirektoratet om du vet av noen som fortjener å vinne.

- Stiftelsen Nor-Fishings pris for Beste Stand – til utstillere som har gjort det lille ekstra

En jury vil gå rundt på messen for å evaluere alle stander. En vinner blir utnevnt på messens tredje dag.