Politiet har nå sjekket ut varebilen som har vært observert rundt flere hus og gårder på Hitra i helga. Bilen ble gjenstand for politiets interesse etter at det hadde vært et innbruddsforsøk hos Sylvis Beauty natt til lørdag. I løpet av søndag hadde de ennå ikke funnet bilen.

- Det er helt i det blå om det er sammenheng mellom bilen og innbruddsforsøket, men politiet ønsket å sjekke ut om det kunne være en sammenheng, sa politiets operasjonsleder i helga.

Etter at politiet fant bilen har de konkludert med at den ikke har noe med innbruddsforsøket å gjøre.

- Vi har ikke noe grunnlag for å si at det er noen sammenheng mellom den hvite varebilen og innbruddsforsøket. Det som var spesielt denne gangen var at bilen hadde blitt observert av flere, samtidig som det hadde vært et innbruddsforsøk på Fillan. Derfor ville vi kontrollere bilen ekstra nøye, sier Arild Sollie ved Hitra lensmannskontor.

Kontrollerer de fleste biler

Sollie sier politiet har kontroll på de fleste Øst-Europeiske biler i landet.

- Fra tid til annen er det selgere fra Øst-Europa som er ut på her. De opererer i hele landet og selger ofte treleker, som i dette tilfellet.  Men dessverre er det ofte slik at mange mobile vinningskriminelle også kommer fra Øst-Europa. Derfor er politiet  på vakt og ønsker å vite når og hvor de er, og gjør kontroller av de fleste Øst-Europeiske kjøretøyene som kommer til landet. Når vi sjekker  et registreringsnummer her ute så har den bilen som regel også vært kontrollert andre steder i landet, sier Sollie.

- Skjønner at folk reagerer

Han skjønner at folk kan reagere når slike selgere kommer på døren.

- Jeg skjønner at folk kan bli oppjaget, for mange av selgerne kan være pågående, og det kan være ubehagelig når de i tillegg ikke skjønner språket, sier Sollie.

Les: Politiet har plukket opp tre personer