Redaktør Thea Sæther og prest (!) Frida Elise Hagen i russestyret for Frøyarussen, ser for seg travle og humørfylt dager framover. For nå har startskuddet gått for arbeidet med rødrussens russeavis gått.

De neste ukene skal spalter fylles med humørfylte sleivspark, saklig og usaklig (?) informasjon og masse bilder før utgivelsen er klar; forhåpentlig i akkurat riktig tid før selve russetida tar til rundt 1. mai.

Vil være artig og underholdende

- Vi vil lage mye artig og underholdende stoff, sier Thea og Frida Elise om arbeidet de står foran. Men mer om hva avisa skal inneholde får vi ikke ut av dem ennå. Idemyldring sammen med klassen skal gi en pekepinn om hva de skal skrive om.

Redaktør Thea sier at de er klar for at det blir en god del avis-jobbing i tillegg til vanlig skolearbeid og russetid-forberedelser.

- Jeg har valgt Frida Elise som min trofaste, høyre hånd. Vi jobber alltid godt sammen, og fant ut at vi kan ta på oss hovedstøyten med avis-arbeidet, sier Thea.

"Rød makt 96 %"

Navnet på årets russeavis fra rødrussen på Frøya blir "Rød makt 96 %". Inntektene fra salget av russeavisa går til inntekt for forskning på muskelsykdommen ALS.

Selv om russetida offisielt ikke drar i gang før ved inngangen til mai måned, har russen allerede tatt en smakebit av russefeiringa gjennom klasseturer til Budapest og Roma. Festlig kick off sammen med Hitrarussen på valetinsdagen har de også hatt.

- Vi har en fin tone sammen med Hitrarussen, så vi gleder oss både til avisjobbinga og russetida, sier Thea og Frida Elisa.