- Det finnes mange målgrupper som vil være interesserte i destinasjonen Hitra, men som ennå ikke har oppdaget oss. Vi skal styrke Hitra som merkevare, og relansere stedet som en perle av et reisemål som leverer til folk i alle aldre.

Det var under ettårsmarkeringen til Hitra kysthavn at Jan Askildsen, Hitra kommunes nye utviklingsjef, kom med sin "program-erklæring".

Han knyttet muligheten som er skapt på Jøsnøya og kysthavna til mulighetene som ligger i Hitra som reisemål, og mente man burde sette seg større mål. Askilsen har selv tolv års erfaring fra cruise-industrien, og lanserte ideen om å jobbe for at Hitra skal bli en såkalt hub for cruiseskip - ei snuhavn der skipene har lengre stopp, og passasjerene tilbys turer og opplevelser.

- Det er en trend i tiden at passasjerene ønsker nye og flere opplevelser på de enkelte destinasjonene. Man ønsker ikke bare å ankomme et sted om kvelden, og reise videre neste morgen. Hitra er definitivt en slik destinasjon, sa Jan Askildsen, som mente det ikke burde være noe i veien for å ta imot verdens største cruiseskip på Hitra.

- Lei av de høytravende tankene

Det var ikke alle tilstede i møtet som applauderte utviklingssjefens hårete mål.

Museumssjef Sven Bertil Sæther sa han begynte å bli lei av å bli presentert for høytravende tanker.

- Er det det store vi vil ha? Vi har hørt slike ting før. Når det kommer til nye reiselivssjefer skal de lære oss å tenke stort. Jeg blir litt lei av de høytravende tankene. Det er ikke noe substans i dette. Det er jevnen som drar, og dette blir for vidløftig, sa Svein Bertil Sæther.

- Vi trenger noen spark på leggen

Ordfører Ole Haugen mente derimot at man trenger å få seg noen spark på leggen.

Jeg ble presentert for disse tankene for noen dagen siden, og skal innrømme at jeg et øyeblikk tenkte litt som Svein Bertil: "Her kommer det en ny steinbit som skal fortelle oss om nye ting". Men etter å ha tenkt litt mer over det, mener jeg at vi må la oss forfriske av nye ting. Vi må ta dette som en invitasjon og et spark på leggen. Vi skal ikke løpe oss på begrensningene, sa ordføreren.