- Jeg var ute og kjørte med en elev ved Dolm senest i dag, da vi måtte bråbremse fordi noen tok en skummel forbikjøring. Hadde jeg ikke tatt i rattet da, kunne vi ha havnet utenfor veien. Det er dessverre en del slike hendelser på veiene her ute, beskriver Siv Elisabeth Strøm som sammen med ektemannen John Michael har åpnet Strøm Trafikkskole.

De tilbyr kjøretimer til de som vil ta sertifikatet både i øyregionen og Orkanger. Begge har jobbet som kjørelærere i flere år, før de startet sin egen bedrift.

- Hvordan reagerer ungdommene du har med deg på slike hendelser?

- Noen stivner helt, mens andre er vant til det på et vis. Men jeg tenker at det er greit at de opplever det, mens de har en kjørelærer som kan tråkke ned bremsen og gjøre andre grep hvis det skjer noe. Det er som sagt en del slike hendelser her ute dessverre, så vi pleier å snakke med elevene om ulykker og hvordan de skal unngå dem. Mange ungdommer tar opp temaet selv også. Det er fint, mener hun.

- Mange har øvelseskjørt en del før de begynner med kjøretimer også, så det er en fordel, legger Støm til.

Rundt 150 elever i året

Siden de åpnet kontor på Hitra 1.oktober, har de ikke manglet på folk som vil ta lappen.

- Vi har et etterslep nå, siden vi nettopp har startet opp her. Vi vil nok ligge på rundt en 150 elever i året, beregner hun.

- Blant dem er det vel cirka 30-40 som vil ta sertifikat for tilhenger også.

En trend Strøm legger merke til er at det er flere som venter med å ta førerkort til de er ferdig med skolen og er kommet i jobb.

- Jeg kan forstå det i forhold til at de ikke kan ha så mye fravær, men det blir langt dyrere å ta seg fri fra jobb, så det er noe de bør vurdere, mener kjørelæreren.