Dokumentarfilmen om  Ørjan Hammer Vollvik fra Frøya vant denne uka pris under Amandusfestivalen i Lillehammer. Filmen er laget av fire elever ved Media og kommunikasjon på Charlottenlund videregående skole i Trondheim. I et skoleprosjekt, der oppgaven var å lage en film for målgruppa ungdommer 15-19 år, valgte de å lage kort-dokumentaren om Ørjan, som i tillegg til å være blind har et usedvanlig musikalsk talent. Filmen har de kalt "Smaken av musikk".

Se vinnerfilmen ved å klikke på video-bildet

- Vi er overlykkelige! Vi hadde ikke forventet å vinne i det hele tatt, så vi ble litt tatt på senga da vi måtte opp å holde en takketale, forteller Helle Hegstad Ålstedt til Hitra-Frøya.

Leserne av lokalavisa Hitra-Frøya har i mange år kunnet lese om musikktalentet  Ørjan Hammer Vollvik gjennom hans oppvekst og mange utrolige framføringer, gjennom for eksempel kulturskolen. Nå går Ørjan på musikkutdanning i Trondheim, og her har også andre latt seg imponere. Både av hans musikalske ferdigheter og hans evne til å klare seg gjennom hverdagen med handikapet. Film-teamet fulgte Ørjan gjennom hverdagen.

- Jeg har flere venninner som går musikk på Heimdal videregående skole sammen med Ørjan, og kom fort på ideen om å lage dokumentar om livet hans. Ørjan er ungdom selv og det han holder på med og klarer i hverdagen er utrolig imponerende, sier Helle Hegstad Ålstedt om filmprosjektet.

Amandusfestivalen på Lillehammer er Norges største filmfestival og filmkonkurranse for unge filmskapere. De innsendte filmene nomineres innenfor kategoriene fiksjon, animasjon, dokumentar, ekstremsport og musikkvideo.

Blinde Ørjan Hammer Vollvik klarer seg fint i hybellivet. (Bilde fra dokumentarfilmen)