I løpet av tirsdag og onsdag begynte kledningen av gangbrua over fylkesveien gjennom Sistranda å komme opp. Men kledningen er ikke i glass, men i bølgeblikk. Dette har fått folk til å reagere, og på Facebook går nå diskusjonene heftig.

«Gangbroen over til skolen burde vært mer luftig, glass. Den kunne ha fungert som en portal til øyriket. Ikke bare en praktisk forbindelse mellom to hus. På tidligere tegninger / modeller fremstår overgangen åpen og luftig. Hvorfor denne endringen til en lukket overgang?», spør en av de som har sagt sin mening på kultur- og kompetansesenterets egen facebookside.

Direktøren like overraska

Prosjektdirektør Svein Jarle Midtøy sier han ble like overraska og skuffet som andre da han så hvordan gangbrua tar form.

- Jeg skjønner at folk er fly forbanna. Jeg er like skuffet som alle andre, sier Midtøy.

Han forteller at han for få måneder siden fikk bekreftelse fra leder i prosjektgruppa, Tor Aalberg, om at brua skulle kles i glass.

- Jeg er ikke i byggekomiteen, og her må det ha skjedd noe helt i det siste. Men slik jeg oppfatter det, er det ikke for seint å gjøre om på gangbrua, sier Svein Jarle Midtøy.

- Skal bli felter med glass

Teknisk sjef Andreas Kvingedal er en av de lokale medlemmene I byggekomiteen. Han sier at kledningen av brua har vært planlagt slik lenge.

- Hele kledningen er ikke planlagt i glass. Men det skal være felter med glass på begge sidene, forteller Kvingedal.

Hva mener du? Si din mening i avstemninga på siden av artikkelen.

Kaller fasadene "en katastrofe"

Hans Anton Grønskag er en av dem som engasjerer seg sterkt i debatten om senterets utseende, og ikke bare gangbrua. I en epost til lokalavisa Hitra-Frøya beskriver han husets form som bra, men kaller fasadene "en katastrofe".

- Det burde ikke være lov! Dette har ikke vært drøftet i offentlighet. Dette kaller jeg en BLIKKBOKS! Huset skal stå såpass lange tid at man burde fått pålegg om å gjøre det om. Det er vår bygd, og ingen kan ta seg til rette som man vil ! Arkitekter er ikke alltid stødig på estetikk, like ofte velger de det som de selv synes er mest "kult", men man leker ikke med folks omgivelser på en slik måte. "Praktbygget" er med ett omgjort til et gedigent skur! Dette er for frekt!, skriver Grønskag.

SE OPPTAK FRA BYGGINGA AV BRUA HER