Mandag 8. og tirsdag 9. november kommer Adil Khan for å snakke for elever og lærere på Hitra og Frøya.

Det er Utdanningsforbundet på Hitra og Frøya som står bak arrangementet.

Adil Khan er for mange kjent som vinner av den første sesongen av «So You Think You Can Dance» på TV Norge, dommer i “Norske Talenter” på TV2 og programleder for ‘Adils Hemmelige Dansere’ på NRK. Formidlingsevnen hans har gjort han til en kritikerrost skikkelse i kulturbransjen. Foredraget “Motstand = Styrke” har blitt omtalt som oppvekkende, usminket, brutalt, samfunnskritisk og ærlig.

– Det er et foredrag som skildrer en oppvekst med mobbing, rasisme, utenforskap, trusler, vold, sosial angst og ekstreme forventninger fra både foreldre, skole og miljø, forteller lokallagsleder Oddbjørn Larsen i Utdanningsforbundet Hitra.

Om foredraget heter det: «Adil har en fantastisk evne til å ufarliggjøre tabubelagte temaer og stigma rundt psykisk helse slik at ungdommen får et språk på vanskelige tanker og følelser. Som lærere, ungdomsarbeidere og foreldre spiller vi en nøkkelrolle i utviklingen til hver enkelt ungdom. Vi er med på å forme de som mennesker ved de normer, verdier og kunnskap vi gir dem; i barnehagen, på skolen og ellers i livet. Adil reflekterer rundt dette i foredraget, og gir eksempler på de nøkkelpersonene han har hatt og hva det har ført til. Han gir konkrete verktøy og teknikker for å kommunisere bedre med ungdommen.»