I januar fortalte lokalavisa om Lisa Iversen som var på reisefot til Italia. Kokkelærlingen ved Bårdshaug på Orkanger var plukket ut av fylkeskommunen til å bli med på det såkalte Leonardo da Vinci-programmet, og fikk dermed ett tre og en halv måneds praksisopphold i Firenze, hvorav den første måneden var kurs i italiensk språk.

Mausundjenta nærmer seg nå avslutningen på oppholdet, og hun har sendt oss en liten rapport.

- Jeg forstår det meste som blir sagt. Kommunikasjonen er overraskende bra med tanke på at grammatikken er vanskelig. Man gjør seg forstått, selvom det høres ut som den fjomsen som er på bærtur, skriver Lisa.

Etter språkkurset begynte hun å jobbe på Teatro del Sale, Cibreo.

- Det er et teaterlokale som det blir holdt forestillinger hver kveld. Det serverer lunsj og kveldsmat før forestillingene begynner. Jeg jobber fra 0800-1400, tirsdag-lørdag. Jeg har fått god kontakt med de ansatte på jobben. Jeg er den yngste som er der nå. Går under kallenavnet "lillejenta vår". Hyggelige, flinke og trivelige folk, forteller hun.

Lisa har også rukket å oppleve andre ting enn arbeid:

- Jeg har vært på karneval i Venezia, sett det skjeve tårn i Pisa, besøkt Roma bl.a. Har fått god kontakt med huseieren, ei italiensk kvinne på 50 år. Bor sammen med henne og Melissa, aktivørlærling fra Trondheim. Det er spennende å møte nye mennesker og se de kulturelle forskjellene. Det er mye billigere å leve i italia, men det koster å bo der, så skjønner det er tøft for de offentlige ansattene å få det til å gå rundt økonomisk, skriver hun.

Lisa Iversen er ferdig med italiaoppholdet, og kommer heim til Norge den 26. april.