- Dette er bare stort, fastslår Per Ervik. Som politiker i Hitra kommune har han sammen med sine kolleger lenge arbeidet for at dette skulle bli en realitet. I tillegg føles det ekstra godt siden han selv var med på starten av lakseforedlingen på Hitra.

- Beskjeden vi fikk fra Lerøy mandag, gjorde dette til en gledens dag. For oss som var med på den spede begynnelsen på bearbeiding av fiskeråstoff i øyregionen, er det fantastisk å oppleve at Lerøy nå vil bygge ny fabrikk på Jøsnøya. Det er rett og slett kjempeartig å se at næringa videreføres, synes Per Ervik

Fremtidsrettet

Med mange år i fiskebransjen og som aktiv politiker, var det med stor glede han mottok budskapet fra Lerøy.

- Jeg minnes gode gamle dager ved Astor i Hestvika. Der var det framtidsrettede folk som så muligheter. Tidligere var det vanlig å sende råstoffet videre til fastlandet. Ved Astor så man at foredling av råstoffet kunne skje lokalt. Dette ville også gi langt flere arbeidsplasser, forteller Ervik som nevner at bedriften allerede i 1996 ble kåret til årets lakseeksportør for sitt arbeid med kvalitetslaks.

Han minnes videre at mange besøkte Astor for å lære om foredling.

- Historien viste at dette var riktig satsing. Og når man ser hvordan foredlingsnæringa har utviklet seg, blir man imponert. Jeg blir nesten rørt nå jeg ser hva lokalsamfunnet har fått til, medgir Per Ervik.

Han sier seg ut utrolig takknemlig for å få ha vært med på dette, og gleder seg til å se fortsettelsen.

Nye muligheter

Det blir nå stående noen tomme anlegg ettersom flere flytter sin aktivitet til Jøsnøya. Per Ervik ser også muligheter her.

- Jeg håper det virkelig finnes gründere her ute som nå ser nye muligheter. Selv mener jeg det bør være mulig å utnytte ressursene vi har i havet utenfor øyregionen. Da tenker jeg på de tradisjonelle fiskeslagene. Når det gjelder hvitfisk er jeg overbevist at vi kan foredle mer lokalt, sier Per Ervik. Han poengterer også at dette vil kunne gi øysamfunnet flere bein å stå på.