80 skoleungdommer fra Frøya og Hitra skal i løpet av nattasGründer-camp i Hitrahallen løse ulike oppgaver som spenner fra markedsføring avlaks – til hvordan skape Trøndelags mest spennende bedrift inne reiseliv.

- Nå har elevene fått utdelt sju problemstillinger som deskal løse på best mulig måte gjennom natta. Fra klokka åtte onsdag morgen skalen jury fra næringsliv, kultur og kommune velge ut de beste løsningene. Detskal kåres første, andre og tredjeplass i kategoriene beste presentasjon, besteide´- og villeste idé. Til sammen er det pengepremier på 21.000 kroner, somskal deles ut klokka 12.15. Det burde være en gevinst som inspirerer til enveldig god innsats, mener camp-general Nils Jørgen Karlsen.

Han håper ungdommene kan tilføre helt nye ideer tilsamfunnsutviklingen i øyregionen.

- Jeg har fortalt dem at vi som er godt voksne gjerne hargått oss fast i ett spor og går med skyggelapper. Vi håper derfor å oppnå atungdommen bruker sin kreativitet til å komme med  innspill og kanskje utradisjonelle løsninger på viktige tingi samfunnet, som for eksempel næringsliv, IT, reiseliv og kultur, sier Karlsen.

Onsdag fortsetter dagen i Hitrahallen med yrkes- ogutdanningsmessa, der over 500 ungdommer skal få et innblikk i hva som rører segi næringslivet i øyregionen.