Fra alle hjørner av øyregionen fortelles det om folk ut på tur på Kom deg ut-dagen i dag. Enten det har vært den "vanlige" søndagsturen eller i mer arrangerte former, som for eksempel under Frøya turlags tur til Aunvågen.

Et lite snøteppe og sol og solgløtt utover formiddagen gjorde søndagsturen ekstra trivelig. Hele 58 turglade store og små møtte opp til bålkos, matpakke og turpost-løype i Aunvågen.

- Frøet jeg har sådd om noen kan tenke seg å organisere et Barnas Turlag er også i ferd med å spire. Det er nesten det beste med hele dagen! forteller turlagets leder Gunhild Riiber.

- Folk trivdes og kosa seg. Det var en god del folk fra nærområdet, både fastboende og hyttefolk. Noen av disse kom gående langs veien. Jeg ser av statusene på Facebook til mange at begrepet komdegutdagen er blitt et begrep. DET er artig! sier hun.

HAR DU BILDER FRA DIN SØNDAGSTUR? Send dem til post@hitra-froya.no eller send MMS med kodeord HF TIPS til nr. 2399.

Alle dagens deltakere fikk hver sin røde gode suppe/drikkekopp. På trekningen av turtippen ble det vunnet ei aktivitetsbok, refleks, kompass og pannebånd og bamseutgaven av maskoten til Barnas Turlag, Turbo.

- Mange ga tilbakemelding om at de setter pris på merkede løyper og at vi gjør det lettere for nye frøyværinger å orientere seg ut på tur på nye steder. Jeg er skikkelig glad og stolt av det vi får til sammen, og i dag hadde jeg med meg fem gode hjelpere til arrangementet, forteller Riiber.