Det legges inn store ressurser for å hindre at en av sommerenstore festhelger i øyregionen blir ødelagt av promilleulykker.

Det er i Knarrlagsundet det forventes aller mest folk. ÅgeAleksandersen holder konsert både fredag og lørdag, og de 2000 billetene tillørdagens show var utsolgt allerede tidlig i uka. Samtidig arrangeres ogsåUtihavet-festivalen på Mausund.

Tradisjonelt samles det svært mye båtfolk i Knarrlagsundet under«Ågehelga»

Basert på erfaringer fra tidligere år, har politiet stiltt ekstrastrenge krav til sikkerheten rundt arrangementet i Knarrlagsundet. Blant anneter arrangørene pålagt å sørge for en privatbetalt politipatrulje som kommeroppå den ordinære politipatruljen i øyregionen.

Videre vil redningsskøyta stille med brannberedskap. De vil blihjulpet av røykdykkere fra det kommunale brannvesenet.

Utvidet adgang til promillekontroll

Kystvakta kommer på fredag, og vil være i området helt fram tilsøndag.

Lensmann Inge Dahlø forteller at kystvakta vil tapromillekontroller til sjøs.

- De har også normalt adgang til å ta promillekontroller påmistanke. Men i helga har de fått utvidet adgang, og vil ta ordinærepromillekontroller, forteller han.

I tillegg til dette vil arrangørene ha folk fra privatevaktselskap og frivillige vakter. Natteravnene på Hitra vil også patruljereområdet.

- Vi har stilt strenge krav. Det er i Knarrlagsundet det blir mestfolk, men vi har i bakhodet at det også er festival i Mausund, og har derforkrevd denne ekstra politipatruljen, i tilfelle vi også må sende folk dit, sierInge Dahlø.

Til alles beste

Han håper folk forstår at denne høye beredskapen er til allesbeste.

- Vi vil jo at dette skal bli ei helg hvor folk trives medarrangementene, og at den ikke skal bli ødelagt av hendelser på grunn av atfolk har kjørt i beruset tilstand. Vi håper folk respekterer lover og regler,men det er sikkert greit at de vet at det denne helga vil bli kontroller bådetil lands og til sjøs, sier konstituert lensmann Inge Dahlø.