Fløtta hit (og snart dit)

I Trondheim stanset AtB bussene, flyene på Værnes kunne verken lette eller lande og politi og brannvesen kjørte rundt med ropert for å advare folk om å gå ut. Frøyværingene, og særlig titterværingene, kunne skrive under på at forholdene på Frøya ikke kunne sammenlignes med Trondheim. Ekstremværet "Ivar" var mye verre her.

- Jeg synes det var veldig spennende, forteller innflytteren Didrik Marø (28). Han trekker fram opplevelsen med uværet som et av øyeblikkene han husker best fra de 2,5 årene han har bodd på Dørvikan på Frøya. Han har bodd både i Sandnessjøen, Mosjøen og Bodø, så nordlendingen er godt vant med dårlig vær.

- Vinden gjorde at vinduene bulet innover, men jeg synes det var en veldig fin kveld, sier Morø.

Levende lokalsamfunn

Årsaken til at han flyttet fra Trondheim til Frøya var jobb. Både han og kjæresten fikk arbeid ute på øya. Samboeren jobber som lærer på Sistranda skole, og han jobber som kokk på andre siden av veien. Det er han som sørger for den gode maten i kantina på Frøya kultur- og kompetansesenter. Han er ikke hjemme i Sandnessjøen særlig ofte, men desto mer besøker han venner i Trondheim. Han var fullt klar over at Frøya er en liten plass da han flyttet hit, men så mye mer enn det viste han ikke. Nå ser han frøyværingene som et hardtarbeidende folk som har fått utrettet mye, særlig innenfor havbruk og oppdrett.

- Folket som bor her gjør lokalsamfunnet levende, mener han.

Flytter fra Frøya

Til tross for at han liker å bo og leve på Frøya, flytter han og kjæresten til Aure om en ukes tid. Han savner skogen og fjellene som det er rikelig av i Helgeland der han vokste opp. Med De syv søstre som nærmeste nabo i Sandnessjøen, blir ikke Besselvassheia med sine 76 moh., helt det samme. Didrik er langt fra kravstor, og er fornøyd med både butikkutvalg og infrastruktur.

- Hvis det er noe jeg mener ville gjort Frøya til et bedre sted å bo så er det å heve Ørnberget, sier han. Aure er mye bedre utstyrt med skog og fjell, så der har han kjøpt hus.

- Jeg har også flere venner med hytte der, forteller han.

Det var på besøk hos dem han fikk øynene opp for plassen. Det er både gode forhold for arbeid og nærmere byen.

72 44 04 00 post@hitra-froya.no