Transportselskapene diskuterer hvordan vogntogene skal takle fire dagers stenging av hovedveien, posten legger nye ruter, skolene deler elever, helgebesøkende må legge inn en lang ekstrarunde og arbeidsfolk diskuterer hvordan man skal komme seg til og fra jobb disse dagene...

Mens RIB-selskapet Jodd, med Jørgen Fjeldvær bak spakene, har funnet fram det kreative og setter opp det han kaller "rutegående RIB" for å frakte folk mellom Fillan og Sandstad via Hestvika.

- Alle må være med å bidra, sier Fjeldvær til lokalavisa.

På sin Facebook-side har Jodd AS lagt ut en ruteplan med avganger fra Fillan mot Sandstad og motsatt, på morgenkvisten og ettermiddagen.

- Er du på feil side av helgas stenging av Lakselv-brua? Fortvil ikke, vi setter opp "rutegående RIB" mellom Fillan og Sandstad, skriver Jodd. RIB-selskapet stiller med sikkerhetsutstyr som flytedresser, redningsvester og hansker for de reisende.  Og kommer med en aldri så liten garanti også:

- I tillegg garanterer vi at du kommer frisk og VÅKEN på jobb, står det i den uvanlige annonsen. Prisen denne gang er langt lavere enn markedsprisen RIB-turer normalt opererer med; en femtilapp tar skysskaren.

- Dette er vårt bidrag for å holde hittersamfunnet i gang, mener Fjeldvær.

Turen kommer med "Våken til jobb"-garanti