Onsdagens kommunestyre på Hitra er i sin helhet viet til å diskutere kommunereformen, og en eventuell sammenslåing med en eller flere nabokommuner.

Så langt er flere alternativ utredet,  og sonderingsmøter gjennomført. Men ingen konklusjon er landet.

- For det første er det tolv nye kommunestyremedlemmer, som ikke har vært med på drøfting av temaet tidligere. Samtidig vil vi oppsummere hva vi foreløpig har funnet ut, gjennom utredninger, forhandlinger og møter, sier ordfører Ole Haugen.

Følg møtet direkte på web-tv fra kl. 13 onsdag (Link kommer)

Må bestemme seg innen juli

Nå begynner det også å haste med å gjøre et vedtak.

- Vi må også bevisstgjøre oss at det ikke er lang tid igjen. Kommunestyret må ha gjort en konklusjon innen 1.juli, sier Haugen.

- Hvordan ligger det an?

- Det har jeg ingen oppfatning av i dag. Jeg ser jo hva utredningene sier, men det er noe alle kan se.

- Hva må til for å lande en konklusjon?

- Jeg avventer drøftingen på onsdag. Hva den vil vise vet vi ikke. Jeg tror nok at oppfatningene er litt forskjellige. Og så blir det med stor sannsynlighet en rådgivende folkeavstemning, som vi skal lytte til. Da må vi også ha noen alternativer å stemme over, sier Haugen.

Skråsikker

Men en ting er han trygg på.

- Det eneste jeg er skråsikker på er at ytre deler av Snillfjord kommune  kommer til å bli en del av Hitra kommune, mener Haugen.

Som kjent har brorparten av befolkningen på Hemnskjela  og Sunde, skrevet under på et innbyggerinitiativ, med ønske om å bli en del av Hitra kommune.