Lokalavisa Hitra Frøya har fått inn flere tips om en slepebåt som har kjørt rundt i ring på Fillfjorden i flere dager nå, og med seg har den en fôrflåte på slep.

[M1]

- Det stemmer

Vi ringer opp den aktuelle båten, Stadt Sløvåg, fredag ettermiddag, og i den andre enden er det islendingen Gisli Konradsson som tar telefonen.

Styrmannen ombord Sløvåg, ler godt når jeg forklarer hvorfor jeg ringer.

- Det stemmer! Vi har kjørt i ring på Fillfjorden i flere dager ja, sier han muntert.

[M2]

Fra fabrikken og til Frøya

- Vi skal levere en fôrflåte til Frøya, og vi har slept denne fôrflåta fra Haddal i Ulsteinvik fra fabrikken og opp til Frøya.

Da de traff på dårlig vær, måtte de søke ly i Fillfjorden forteller Konradsson og nå venter de på at vinden skal løye, for det er strenge krav til hvor mye vind og sjø de kan slepe fôrflåten i.

- Vi har vært i Fillfjorden siden tirsdagsmorgen i påvente av bedre vær. Kanskje det blir vær i løpet av helga slik at vi får levert flåten.

[M3]

Vedlikehold og øvelser

Ombord Sløvåg er de fem mann; kaptein, styrmann, maskinist og to matroser.

- Vi går vakter på seks timer på og seks timer av. Kaptein og matros på 1. skift og styrmann og matros på skift 2. Under vaktene gjør vi litt vedlikehold på båten og kjører diverse øvelser innenfor sikkerheten ombord, mann overbord øvelse og brannøvelse. Ellers blir det tid til litt "kaffi" også, sier Gisli Konradsson.

[M4]