Varabrannsjef Johan Pettersen i Frøya brann og redning ser over varene inne i det gamle gartneriet på Sistranda,hvor det selges fyrverkeri.

- Klart jeg må ha fyrverkeri til nyttårsaften, men akkurat nå er jeg her i embets medfør, sier Pettersen når lokalavisa møter ham fredag. Pettersen forteller at brannvesenet fører tilsyn med alle fyrverkeri-utsalgene i øyregionen.

- Det er fire som selger fyrverkeri på Frøya og tre på Hitra i år, alle syv fortjener skryt. De er seriøse aktører som oppfyller våre krav om oppbevaring og håndtering. Sånn vil vi ha det.

Varabrannsjefen sier det er en utfordring at noen velger å skyte opp fyrverkeri for tidlig.

- Det skal kun skytes opp fyrverkeri mellom klokka 18.00-02.00 på nyttårsaften, men vi ser at noen starter med oppskytingen allerede i mellomjula. Det er ikke heldig, blant annet med tanke på brannsikkerhet og dyrehold. Vi oppfordrer alle å forholde seg til bestemmelsene.

Pettersen legger til at antallet skader og branner har gått ned etter at pinnerakett-forbudet trådte i kraft i Norge.

- Likevel ser vi at en del kjøper seg pinneraketter i Sverige. Selv om det er å få kjøpt der er det ikke lov å ta i bruk pinneraketter her i Norge, sier han.

Sammen med fyrverkeriselger Rune Sandvik minner brannmannen om at det er viktig å ta i bruk vernebriller når man skal håndtere fyrverkeri.

- Skulle det skje noe er vernebriller avgjørende om man berger syn eller ikke. Det er også viktig å ta hensyn til vær og vind.

Begge istemmer at alkohol og fyrverkeri ikke er en god kombinasjon.