For niende år på rad deler Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd ut én million kroner til hundre enkeltpersoner og grupper gjennom Drømmestipendet. I alt er det 497 nominasjoner på landsbasis. En fra Snillfjord, to fra Frøya og en fra Hitra er blant de 34 sør-trønderske ungdommene som er nominert til Drømmestipendet 2012.

Se våre lokale kandidater presentere seg nedenfor

6. juni offentliggjøres vinnerne på nettstedet drommestipendet.no. Felles for vinnerne av stipendet skal været at de unge utøverne har stor utviklingslyst og talent innen kulturuttrykk som dans, musikk, skapende skriving, sirkus, teater og visuell kunst.

– Det er enormt positivt at det ble rekordmange nominasjoner. Og alle de nominerte er vinnere, og fortjener oppmerksomhet, sier juryleder Tine Thing Helseth.

– Jeg liker det faktum at Drømmestipendet skiller seg fra rendyrkete talentkonkurranser, ved at også utøvernes drømmer vektlegges. Det viktigste vi gjør er å oppmuntre barn og unge til å tro på seg selv og på at ingenting er umulig, sier hun.

De lokale nominerte er:

Mary Daniese L Adolfo

Daniese kom til Norge i 2007 (fra Filipinene). Hun begynte som elev ved Frøya kulturskole året etter og i dag har hun dans og sang som fag. Hun er en megt dyktig, arbeidsom og utrykksfull danser, som inspirerer mange elever fra kulturskolen. Det er hva Daniese skriver om seg selv:

Jeg har danset nesten hele mitt liv, og jeg har alltid likte å danse. Men jeg startet ikke med danse-undervisning før jeg var rundt 10 år, på Frøya kulturskole. Jeg danser fordi det er min måte å uttrykke meg selv på, og fordi jeg liker å gi følelsen av å glede folk med dansen min.

Mine planer for fremtiden er å fortsette å utvikle meg. Jeg har planer om å lære meg flere stilarter, og om noen år håper jeg å kunne studere på en god danseskole. Stipendet vil jeg bruke til å utvikle meg videre ved å ta ekstra danseundervisning i Trondheim.

Espen Brigham Solberg, Hitra

Drømmen min er å dra på turne rundt hele verden og lage egenkomponert musikk med et band med personer jeg er glad i. Selv om jeg driver med en del soloprosjekter, trives jeg best i bandsammenheng.

Jeg elsker å lage musikk og håper musikken vi lager blir hørt og likt av mange. Jeg håper bandet mitt blir stort, men om vi blir rike eller ikke er ikke så viktig. Jeg skal spill på «Rock am Ring» før jeg dør, som er en stor scene i Tyskland. Jeg vet ikke hvorfor dette er så viktig for meg, men det er noe jeg virkelig ønsker. Drømmen min innebærer også at jeg senere i livet skal være på «The Rolling Stones» sin liste over verdens topp 10 beste bassister. Jeg elsker å spille bass, men føler at bassister ofte er oversett.

Ørjan Hammer Vollvik, Frøya

Ørjan har vært aktiv i kulturlivet på Frøya siden han var gammel nok til å spille i kulturskolen. Har også vært trofast og opptrådd mange ganger ved ulike arrangementer både med korpset og som solist. Ørjans hovedinstrument er trompet, men han spiller også veldig bra piano. Hans pågangsmot, humor og vilje til å bli god som musiker har overvunnet hans handikap (blindhet) og gjort han til en dyktig musiker, med en unik evne til å lære.

Ørjan er også en inspirasjonskilde og forbilde for mange unge musikere på Frøya.  Ørjan har som mål å livnære seg av musikken.

Ørjan:

"Drømmen min er å få kjøpt meg egen trompet som jeg kan bruke ved utdannelse og senere  jobb. (søker musikklinja til høsten)"

Silje Werness, Snillfjord

Min drøm er å kunne arbeide innen kultursektoren med bred kunnskap om forskjellige instrumenter. Jeg drømmer også om å få stå på en scene og formidle egne låter til publikum. Allsidighet er viktig for meg og jeg har jobbet med sang, trombone og litt piano. Jeg driver også med friluftsteater om sommeren og satte foten for første gang i et ordentlig storband i en alder av 12. De tre siste årene har jeg deltatt aktivt med arrangementet UKM, hvor jeg har gitt de yngre deltagerne hjelp til koreografi og sceneopptreden. Jeg har også laget koreografi og satt sammen åpningsshowene 2 av de 3 årene.

For tiden har jeg lagt trombonespillinga litt på hylla, men jeg er fortsatt aktiv i Midtnorsk ungdomsstorband og jeg skal spille med dem på Moldejazz for fjerde gang i år.

Etter hvert har jeg planer om å lære grunnleggende gitar, bass og trommer for å bli enda mer allsidig.