I tirsdagsutgaven av lokalavisa Hitra-Frøya gikk flere bedrifteiere i Melandsjø- og Dolmsundet-området hardt ut mot dårlig bredbåndsforbindelse med verden.

- Det er nesten ikke til å leve med, sa direktør Stian Vatn ved Dolmsundet Hotell, mens Erik Knutshaug i El-Konsult forteller at han har tapt hundretusener på dårlig internettdekning.

- Siden påska 2010, da vi var uten internett hele ferien, har det gått slag i slag. Frem til høsten 2011 hadde vi avbrudd som tilsvarer 30 virkedager. Uten internett får ikke elektrikerne som er ute på oppdrag til å sjekke tekniske data, og den som sitter på kontoret får ikke lagt inn bestillinger. Den tapte produksjonen må vi ta igjen ved å jobbe overtid, noe som har  gitt oss et tap på rundt 250 tusen kroner, sa Knutshaug.

Skal rettes i dag

I dag varsler Telenor at det er konstatert feil på sambandsforbindelsen (radiolinje) til sentralene i dette området.

- Det er mest sannsynlig at vegetasjon er årsak til at denne faller ut. Konsekvensen er korte utfall for kundene, som opplever linjene som ustabile, at de faller ut og/eller er ”trege”. Entreprenør er satt på saken, og dette er under arbeid. Det er satt en rettetid på dette arbeidet til kl 16 i dag (onsdag 5. september), skriver informasjonssjef Knut Sollid i Telenor i en epost til lokalavisa.

Betalingsterminalen sviktet

Einar Hermanstad har også tapt mye penger på salg av bensin ved bensinstasjonen i Dolmsundet, og trøbbel med bestillinger ved Dolmsundet Marina.

- Jeg har tapt mange tusen kroner på at betalingsterminalen på bensinstasjonen ikke virker. Og jeg plages noe jævlig med bestillinger på internett.  Med 10.000 gjestedøgn i året er vi avhengige av at internett fungerer. Når Telenor bruker opp alle pengene sine i India, og ikke klarer å ordne opp her hjemme så vurderer vi å finne andre løsninger. Vi har snakket med Trønderenergi, som kan sette opp en link til senderen på Kopparen. Det blir dyrt, men vi har ikke noe valg. Internett må vi ha, sier Hermanstad.

Les mer om Telenors framtidsplaner for dette området i fredagsavisa.