Pål Audun Søreng Bogøy og Fredrik Loktu Sandvik er to av flere som er ute og går med bøsser for Kreftforeningens "krafttak mot kreft"-innsamlingsaksjon i kveld.

- Vis deres støtte ved å gi penger til denne innsamlingen for #krafttakmotkreft. Pengene vil gå til forskning på kreft, og pengene vil bidra til at noen som står deg nær kanskje overlever. Alle monner drar!, oppfordret Frøyarussen tidligere i dag.

- Kreft kan ramme alle

Selv om de to guttene ikke gikk i samme klasse som Vilde Wedø Jektvik som skal prøve en ny kreftmedisin som den første i Norden, har de blitt sterkt inspirert av hennes historie.

- Vi ønsker å hjelpe til med det vi kan fordi kreft er en sykdom som kan ramme hvem som helst. Det har miljøet vårt opplevd på nært hold, i forhold til det som skjedde med Vilde, sier de to guttene.

- Skal ikke tape for Hitra

Russepresident Åse Johansen og russepresidenten på Hitra, Sigrid Marie Hestnes Hjertø har utfordret hverandre på hvem av dem som klarer å ta inn mest under bøsseinnsamlingene.

Den som får inn minst beløp må hoppe på sjøen, og med seg på utfordringen har de fått rådmann Svanhild Mosebakken og Eldbjørg Broholm.

- Vi skal ikke tape for Hitra, så vi skal yte maks, lover Bogøy og Sandvik, før de fortsetter på sin rute på Frøya.