Det er dagen før Frøyas aller første idrettsgalla skal gå av stabelen og leder i Frøya idrettsråd, Oddgeir Storø, kan fortelle at arrangørene har alt under kontroll.

-  I morgen (lørdag) klokka 17 braker det løs, så da er det bare for øyværingene å kjenne sin besøkstid.

Skal hedre ildsjeler og utøvere

- Tanken er at de som har drevet med idrett tidligere år, de har blitt hedra i opp og i mente. Alle vet hvem de er og hva de har gjort for idrettene sine. Det er dem vel fortjent og vi skal fortsette å hedre dem. Samtidig ønsker vi å hedre de mange personene som gjør en stor jobb innen idretten, som står på for at både vi og ungene våre har et variert tilbud på Frøya.

Vi ønsker å få frem ildsjelene, idrettene og utøverne vi har på Frøya, og derfor arrangerer vi idrettsgalla, fortalte Siw Aina Strømøy til lokalavisa for noen uker siden.

Astrid Marie Nordgård er nøsteturner i Frøya IL.

Alle idrettene får presentere seg

Mangfoldet og bredden i idretten på Frøya skal vises frem under gallaen, - og alle lag får muligheten til å presentere seg selv, sier Strømøy.

Så langt har alle idrettene som er forespurt om å bidra, takket ja.

Blant idrettene på Frøya, har du håndball og fotball, taekwondo, NMK, kiting, turn, cheerleading, svømming, stall, padleklubb, sykkelklubb, sportsdykkerklubb og turlag for voksne og barn. For å nevne noen.

Her blir det ikke ensom monolog og overhead-presentasjoner, slår Strømøy fast. Lagene får maks fem minutter hver, så her gjelder det å gjøre presentasjonen minneverdig.

Humoristiske innslag

- Humor og idrett, er ledetråden i arrangementet, sier Siw Aina, - og det kommer overraskelser på scenen, som Frøya ikke har sett maken til tidligere. Blant annet er det to veldig kjente ansikt i Frøyaidretten som kommer til å opptre.

- Også håper vi selvfølgelig også at det kommer hitterværinger på idrettsgallaen, for vi har felles klubber på Hitra og Frøya, også kommer det til å være hitterværinger som opptrer på gallaen også, legger hun til.

Man kan forvente seg mye fin underholdning på idrettsgallaen, bekrefter Oddgeir Storø.

- Vi har sydd sammen en bra program som favner de fleste, både unge og voksne, så det her blir bra.

Underveis i idrettsgallaen skal det også deles ut priser.

Konferansierer for kvelden er Heidi Glørstad Nielsen og Adrian Kristiansen.

Fortsatt mulig å melde seg på

En god del har allerede meldt seg på idrettsgallen, - og fortsatt er det mulig å melde seg på, men helst i løpet av fredagskvelden så arrangørene får en pekepinn på hvor mange som kommer i morgen, sier Storø.

Påmelding via mail til: line.stromoy@froya.kommune.no

Dørene til idrettshallen åpner klokka 16.30.

- Det er viktig at folk kommer litt før showet starter klokka 17, påpeker Storø.

Laimondas Rauckis spiller på basketballaget til Frøya.

Rød løper, kaker og pølse i brød

- Inngangen til arrangementet er gratis, og idrettsgallaen kommer til å bli en fest, sier Siw Aina Strømøy.

- Vi skal ha rød løper, dresskoden er fint antrekk. Vi kommer til å selge kakebuffet, pølse med brød, kaffe og brus.

Etterpå fortsetter festen ved Hotell Frøya, hvor det blir muligheter for å kjøpe seg middag, etterfulgt av dans og åpen bar på kvelden.

- Det er ingen grunn til å ikke være med på idrettsgallaen på Frøya. Det kommer til å bli artig og vel verdt å få med seg, slår Strømøy fast.

- Det er bare å sette fart og melde seg på, det er ikke noe å vente med. Man kommer ikke til å angre på at man har meldt seg på Frøyas første idrettsgalla. Det er jeg sikker på, avslutter Oddgeir Storø.